Praeitą savaitę Joninių šventė praūžė ne tik per Lietuvą. Smagiai šią šventę atšventė ir Los Andželo apylinkėse gyvenantys lietuviai.

Prieš keletą metų Los Andželo lietuvių bendruomenėje šią tradiciją pradėjo lietuvių choras “Los Angelai”, o po to Joninių organizavimą perėmė Los Andželo lietuvių bendruomenės komitetas ir taip ši šventė tapo visų laukiama kasmetine tradicija.

Šį kartą lietuvaičiai susirinko prie Ramiojo vandenyno, Will Rodgers’o paplūdimyje. Nors šiais metais birželis paplūdimyje buvo gana ūkanotas ir nelepino šiltom dienom, bet Joninių savaitgalis pasitaikė nuostabiai saulėtas ir šiltas. 

Susirinkusieji tarpusavyje šnekučiavosi, vaišinosi visų bendrai suneštomis vaišėmis, žaidė žaidimus, pynė vainikus ir net Trakų pilį iš smėlio pastatė. Neapseita ir be dainų, tik va šį kartą ošiančio vandenyno akomponavimas užgožė dainuojančiųjų balsus. Užtai šokti iki sutemos aplink netikrą, “keliaujantį” laužą niekas nesutrukdė. Susirinkusieji pasibuvo draugų rate, prisifotofrafavo, palydėjo paplūdimyje besileidžiančią saulutę ir pasigrožėjo vandenyne bežaidžiančiais delfinais.

Taip ir prabėgo Joninės Los Andžele. Iki pasimatymo kitais metais!

Joninių akimirkos nuotraukų galerijoje:

Parašykite komentarą

Rėmėjai