Baidarės Šalčininkų rajone – gražiausi maršrutai

07/14/2023

Lietuvoje saulėtų ir gražių dienų turime ne tiek ir daug. Todėl šiltojo sezono metu norisi nuveikti kuo daugiau veiklų gamtoje: pasimėgauti pikniku pievoje, uogauti miške, aplankyti gražiausius šalies kampelius, o taip pat – išmėginti vandens pramogas. Šį straipsnį norime skirti baidarių gerbėjams: atrinkome kelis maršrutus Šalčininkų rajone, kuriuos rekomenduojame įtraukti į šios vasaros planus. 

Merkio trasa (Tabariškių kaimas – Rūdninkai) – greita, bet nesudėtinga

Pirmoji baidarių trasa, kurią norime jums pristatyti, vinguriuoja Merkio upėje. Jos pradžia – Tabariškėse. Prieš pradedant plaukti rekomenduojame užmesti akį į šio kaimo bažnyčią – tai seniausia šventykla visame Šalčininkų rajone. Apžiūrėję bažnyčią čiupkite irklus ir leiskitės į nuotykį. 

Merkio upės stebuklingas vingis

Nuplaukę maždaug septynis kilometrus pamatysite dar vieną medinės architektūros statinį – stačiatikių cerkvę Mikniškėse. Taip pat nemažai susidomėjimo gali sukelti ir vietos stačiatikių bendruomenė, propaguojanti asketišką krikščionišką gyvenimo būdą, o kasdienę duoną pelnantys dirbdami žemę ir augindami naminius gyvulius. Nesidrovėkite išlipti iš baidarės ir pasivaikščioti po kaimelį. 

Nuplaukę dar du kilometrus pasieksite žavingą Turgelių miestelį. Čia verta išsilaipinti ir apžiūrėti Švč. Mergelės Marijos ėmimo į dangų bažnyčią bei kapinaitėse stovinčią Šv. Felikso de Valua suprojektuotą koplyčią. 

Vėliau pasieksite Merkinę, galėsite pasigrožėti Pavlovo Respublikos liekanomis. Upei sraunėjant, lyguma plauksite link Jašiūnų. Kraštovaizdis po truputį taps vis įvairesnis, bus galima stebėti kaimus, kalvas, išgriuvusius medžius. Jašiūnuose vandens turistų laukia Balinskių ir Sniadeckių dvaras. 

Paskutinė stotelė – Rūdninkai. Verta atkreipti dėmesį į 1863 m. sukilėliams pastatytą paminklą, Švc. Trejybės bažnyčią ir pačią Rūdninkų girią, kurią drąsiai galime įvardinti viena gražiausių Šalčininkų rajono teritorijų. 

Plaukimas Merkiu tikrai bus įdomus. Pati upė – gana greita, kartas nuo karto pasitaiko skersai nukritusių medžių ar kitų kliūčių. Vis dėlto, trasa nėra itin sudėtinga, todėl ji idealiai tiks net tiems baidarininkams, kurie neturi daug patirties. 

Visą straipsnį skaitykite: welovelithuania.com

Parašykite komentarą

Rėmėjai