Genio mokykla ir toliau gali didžiuotis savo mokytojomis. Šiais metais mokytoja Aurelija Bolsakova buvo apdovanota Gintarinio Obuoliuko metų mokytojos  premija. 

JAV LB Švietimo taryba Gintarinio obuoliuko premiją kasmet skiria ypatingu entuziazmu ir veiksmingumu pasižymėjusiam/-iai JAV lietuvių kalbos ar kultūros mokytojui/-ai. 

Šių premijų mecenatas – Lietuvių Fondas.

Aurelija su šeima į Kaliforniją atkeliavo 2013 metų sausio mėnesį ir iškart aktyviai pradėjo dalyvauti lietuvių bendruomenės renginiuose, o prasidėjus rudeniui prisijunge prie Genio mokyklos mokytojų kolektyvo. 

Mokytoja Aurelija mokykloje dirba jau 11 metų. Anot pačios Aurelijos, Genio mokykla visų pirma yra nuostabūs žmonės, visa širdimi atsidavę savo darbui. O taip pat glaudus tarpusavio bendradarbiavimas, kuris sustiprina mokyklos bendruomenę. Be galo svarbus yra ir direktorės Aistės Solly palaikymas, tėvų komiteto pirmininkės Aidos Sakalauskaitės entuziazmas ir parama bei visų tėvelių atsidavimas kiekvieną šeštadienį vežti vaikus i mokyklą. 

Pamokų metu mokytoja Aurelija ne tik mokina lietuvių kalbos, bet pasakoja bei vaišina tradiciniais lietuviškais patiekalais, švenčia lietuviškas šventes, kalba apie žymius lietuvių atradimus, žymius lietuvius ne tik Lietuvoje, bet ir svetur. Mokina istorijos bei kalba apie aktualijas Lietuvoje. Aurelijos didžiausia aistra ir mėgstamiausia šventė yra Knygnešių Diena. Jos dėka visa mokykla renkasi kartu paminėti šią svarbią Lietuvai dieną. 

Aurelijos abi dukros puikiai kalba, rašo ir skaito lietuviškai. Jaunesniojo Safyra vis dar kremta mokslus, na o vyresnioji dukra Arina jau baigė Genio lituanistinę mokyklą ir sėkmingai išlaikė lietuvių kalbos B2 lygio egzaminą. O dabar ji kiekvieną šeštadienį dirba mokytojos pagalbininke šalia savo mamos. Ji matė kaip kiti, jau mokyklą baigę mokiniai, sugrįžta į klases norėdami mokyti kitus to, ką patys išmoko. Kaip pati Aurelija pastebi, mokykla gyvuos ilgai, jei ir toliau bus tęstinumas, jei jau baigę mokyklą vaikai norės į ją sugrįžti ir mokyti kitus, toliau skleisti meilę Lietuvai ir savo žinias perduoti mažiesiems lietuviukams.  Juk tai UNIKALU! 

Aurelija labai didžiuojuosi ir jaučiasi stipriai įvertinta gaudama Gintarinio Obuoliuko premiją; yra labai laiminga dirbdama Lituanistinėje SF mokykloje „Genys”. Labai džiaugiasi, kad  kiekvieną šeštadienį jau vienuolika metų, mokykloje jaučiasi kaip namie. Džiaugiasi pačia geriausia Lituanistinių mokyklų direktore Aiste Solly. Aistė ir tėvų komiteto pirmininke Aida Sakalauskaite. Jai jos yra didžiausios įkvėpėjos, labai žavisi jų patriotiškumu ir nenuilstanču darbu visai Lietuvai.

Ši premija yra visos mokyklos pripažinimas ir pasiekimas. Stiprybė glūdi mūsų vienybėje ir bendro tikslo siekime. 

Aurelija ir toliau žada su didele meile ugdyti ir lavinti lietuviukus. Ji mano, kad indėlis lietuvybei turi atsispindėti kiekvieną dieną.  Lietuvių kalba, kaip ir kitos kalbos, yra gyva, kai ja kalbi. Ji skatina visus užsienyje gyvenančius lietuvius, KALBĖTI lietuvių kalba namie, MOKYTI savo vaikus lietuvių kalbos ir kultūros bei GERBTI tai, ką mūsų šalis mums davė. Ji puikiai supranta koks tai yra didelis darbas ir kiek daug pastangų reikia dėl to įdėti, bet tiki, kad lietuvių kalba yra pati didžiausia DOVANA, kurią galime padovanoti savo vaikams ir Lietuvai. 

Mokyklos vardu dėjokama JAV LB Šveitimo Tarybos Pirmininkei Auksei Motto bei visiems Tarybos nariams, o taip pat Lietuvių fondui už pripažinimą. 

Parašykite komentarą

Rėmėjai