Mokslo metų užbaigimo iškilmės gegužės 18 dieną prasidėjo su vėliavų pakėlimu mokyklos kieme. Klebonas kun. Tomas Karanauskas atlaikė šv. Mišias, prisimindamas mokyklos buvusius mokytojus, mokinius ir geradarius, paminėdamas mok. Antaną Polikaitį, Gidą Radvenį, mok. Alfą Pažiūrienę ir kitus neseniai iškeliavusius į amžinybę. Į parapijos salę susirinko tėveliai ir svečiai, ypatingai pagerbti devynis abiturientus: Maya Danovitch, Camile Casper, Vincentą Gedgaudą, Luką Grėbliką, Nidą Jakeliūnaitę, Emili Kedytę, Gretą Perevičiūtę, Eriką Puodžiūną, Emiliją Venckutę. Direktorė Marytė Newsom pristatė ir į prezidiumą pakvietė kun. Tomą Karanauską, Lietuvos generalinę konsulę Laimą Jurevičienę, garbės konsulę Daivą Navarrette, LA Lietuvių Bendruomenės pirmininkę ir mokytoją Tarą Barauskaitę, abiturientų mokytoją Vitaliją Virbukienę, tėvų komiteto pirmininkę Indrają Jonušonienę ir paliko vieną vietą sau.

Abiturientų tėveliai buvo plojimu pagerbti ir pakviesti perrišti savo jaunuolį ypatingai šiai progai Lietuvoje išausta juosta. Direktorė atkreipė dėmesį į tėvelius, kurie nėra lietuvių kilmės, dėkodama už pagarbą parodytą savo vaiko lietuviškam paveldui. Seneliai irgi buvo pasveikinti ir kartu su tėvais pagerbti padėkos raštais.

Susirinkusi Gedgaudų šeima pasidžiaugė ne tik paskutinio šeimos nario Vincento atestato gavimu, bet ir džiugia naujiena, kad močiutei Violetai Gedgaudienei, vienai iš pirmųjų šios mokyklos abiturienčių, buvo suteikta JAV LB Švietimo Tarybos 2023m. Nusipelniusios Švietėjos premija. Tai nepaprastai gražus apvainikavimas daugelio metų darbo lietuviško švietimo srityje.

Toliau visos mokytojos, talkininkės ir mokyklos darbuotojai buvo pristatomi ir pagerbti gėlėmis ir plojimais. Direktorė pacitavo Greg Brown, sakydama, kad veiklos pasisekimas priklauso nuo aistros darbui, specializavimo savo srityje ir geros komandos. Šios trys savybės tiksliai apibūdina mokytojas ir mokyklą. Ilgametėmis mokytojomis, kurių daug turime Šv. Kazimiero mokykloje, Švietimo Taryba padovanojo padėkos raštus ir pinigines dovanas, kurias taryba suteikia tam tikrais metų tarpais. Apdovanoti : Sigita Newsom, Valdas Varnas – 10 metų; Rasa Paliulis, Reda Perevičienė – 15 metų; Vėjūnė Baltrušaitis, Žydra van der Sluys – 20 metų; Marytė Newsom – 45 metų; Danguolė Varnienė – 55 metų.

Abiturientams atestatus ir premijas įteikė gerbiama konsulė Laima Jurevičienė, direktorė Marytė Newsom ir klasės auklėtoja, mokytoja Vitalija Virbukienė.

Premijos abiturientams:

  • Klebono kun. Karanausko – Gretai Perevičiūtei;
  • Steigėjo prel. Jono Kučingio – Emiliai Venckutei;
  • Mok. Onos Razutienės – Emili Kedytei;
  • LA Lietuvių Bendruomenės – Vincentui Gedgaudui;
  • Mok. Juozo Venckaus vardo – Camilei Casper;
  • Mok. Antano Polikaičio atminimui – Erikui Puodžiūnui;
  • Mok. Alfos Pažiūrienės atminimui – Nidai Jakeliūnaitei;
  • Garbės konsulo Vytauto ir p. Janinos Čekanauskų atminimui – Mayai Danovitch;
  • Lauros ir Giedriaus Remeikų šeimos – Lukui Grėblikui.

Papildomai kiekvienas abiturientas apdovanotas Gražutės Sirutienės Fondo pinigine dovana.

Staigmeną padarė pirmą kartą į užbaigimo šventę atvykęs California Lithuanian Credit Union direktorius, Mr. Greg Brown, savo kalboje pasidžiaugęs mokinių ilgų metų ištverme lankant mokyklą. Kredito unijos vardu paskyrė $250 indėlį į kiekvieno abituriento vardu sukurtas taupymo sąskaitas. Koks gražus įvertinimas jaunuolių darbo! Tokie poelgiai suvienija mūsų bendruomenę ir įvertina kiekvieno įnašą į lietuvybės išlaikymą. Didelę padėką skiriame p.Brown ir kredito unijai. Abiturientai apdovanoti dar ir kitomis dovanomis – Lapšio Stiklo Studijos išgraviruotais stiklais su mokyklos vardu, knygomis Lietuvos Žmonių Istorijos ir Children of Siberia, bei spalvingais metraščiais. Dovanas finansavo Lietuvių Fondas.

Konsulė Laima Jurevičiene pasveikino susirinkusius, pristatė lituanistinių mokyklų užsienyje statistiką, pabrėždama, kad mūsų mokykla yra seniausia ir ilgiausiai veikianti. Ji pasidžiaugė mokinių pasiekimais ir padovanojo abiturientams visą krepšį konsulato dovanų, o mokytojoms blizgančius Lietuvių Kalbos Ambasadoriaus segtukus.

Kantriai sulaukę savo eilės, Vaikų darželio mokiniai pirmieji išsirikiavo, pasirodė publikai ir buvo mokytojos apdovanoti. Taip iš eilės, kiekviena klasė nuo pirmos iki vienuoliktos buvo iškviesta, pagerbta ir apdovanota. Suaugusių klasės mokinys Joel Mosher, dešimt metų lankęs lietuvių kalbos klasę, sulaukė garsių plojimų ir dovanėlės. 

Programai einant į pabaiga, kiekvienas abiturientas tarė atsisveikinimo žodį. Minėjo atskiras mokytojas, ypatingas pamokas, draugysčių užmezgimą, mokyklos vertės supratimą, padėką tėveliams ir mokytojams. Klausytojams širdį šildė išgirdus, kad daugelio metų pastangos vežiojant vaikus į mokyklą, pasiteisino. Likusių mokinių vardu atsisveikinimo muzikinę dalį atliko ketvirtokas pianistas Julius Grigas ir penktokė dainininkė Alissa Warren. Su švelniais akordais išlydėjo į ateitį buvusius mokyklos draugus.

Direktorė iškvietė visą Grigų šeimą – dr. Agnią, Paulių (Lietuvoje), Julių , Gretą ir Andreą – viešai atsisveikinti ir palinkėti geros kloties Lietuvoje, kur netrukus persikels. Visa šeima padovanojo mokyklai savo talentus ir darbus, už ką esame be galo dėkingi.

Tėvelių vardu atsisveikino buvęs ilgalaikis tėvų komiteto pirmininkas ir abituriento tėvelis, Augis Gedgaudas. Jis padėkojo buvusiems komiteto pirmininkams, kurie po dešimt metų atliko pareigas mokykloje. Skatino ir kitus prisidėti prie bendro darbo išlaikyti mokyklą.

Švietimo Tarybos rašinių konkurso laimėtojai – Greta Venckutė, Camile Casper ir Jamileh Towli, ir piešinių konkurso laimėtoja, Aistė Rukšėnaitė – pelnė premijas ir sertifikatus, kuriuos padalino Vitalija Virbukienė, Švietimo Tarybos narė.

Direktorė pasidžiaugė 35-iais mokiniais, kurie pasižymėjo geru mokyklos lankymu. Tie, kurie nepraleido nei vieno šeštadieno, du, tris ar keturis, buvo apdovanoti sertifikatais ir pyragaičiais. Pažymėtini šie, kurie per 31-ą šeštadienį nepraleido nei vieno: Viktorija Cicero, Augustas Cloutman, Kintas Mockus, Vida Rukšėnaitė. Dovas Pakuckas, Liepa Jonušonytė, Dominykas Jonušonis, Aras Kavaliauskas ir Emili Kedytė irgi pasižymėjo praleidę tik vieną mokslo dieną.

Direktorė nuoširdžiai dėkojo ir išvardino rėmėjus: Gražutės Sirutienės Fondas, Lietuvių Fondas, JAV LB Švietimo Taryba, Oak Tree Foundation, California Lithuanian Credit Union, California Lithuanian Golf Club,Tautiniai Namai, Nijolė ir a+a Vitalis Lembertai, Jūratė Venckienė, Remeikų šeima, Čekanauskų dukrų (Navarrette, Bruožų, Žukų) šeimos (paskyrus mokyklai Alfos Pažiūrienės ir Janinos Čekanauskienės atminimo aukas), Dalilei Polikaitienei (paskyrus Antano Polikaičio atminimui aukas), bei kiti asmenys prisidėję prie mokyklos darbo savo talentais ir talka.

Direktorė išskirtinai padėkojo dukrai Sigitai Newsom už spalvingą ir profesionaliai paruoštą metraštį, kuris ateity bylos mokyklos gyvastingumą. Už klasių ir mokytojų nuotraukas dėkojame fotografui Tomui Skaringai, o už visiems padovanotus  labai mėgstamus Dadu ledus , saldus ačiū Giedriui Remeikai ir Bandi Foods.

Šių mokslo metų mokytojų sąrašas:

  • Globėjas – kun. Tomas Karanauskas;
  • Direktorė Marytė Newsom;
  • Mokytojos (Inga Newsom, Evelina Curtis, Evelina Kedi, Rasa Paliulis, Reda Perevičienė, Gailė Hayden, Sigtia Newsom, Jonas Rukšėnas, Teresė Rukšėnienė, Tara Barauskaitė, Žydra van der Sluys, Vėjūnė Baltrušaitis, Ringailė Barysaitė, Vitalija Virbukienė, Jūratė Venckienė, Viktorija Gedvilienė, Aldona Kudirkienė, Valdas Varnas, Danguolė Varnienė, Rima Veličkienė, Laima Gajauskienė, Kristina Hayden, Rūta Karvelienė, Emili Kedytė.

Alex Hayden (sargas), Petras ir Dalė Olberkai (maistas). Tėvų Komitetas: Indraja Jonušonienė (pirm.), Jūratė Gulbinienė (ižd.), Rasa Bučinskienė, Tauras Radvenis, Lina Pakuckienė, dr. Aidas ir Daina Mattis.

Dėkojame visiems !

Tuom ir baigiasi šių metų kronika. Einame pirmyn į mokyklos jubiliejinius 75-tuosius metus !

Parašykite komentarą

Rėmėjai