Joninių susirinkimo vieta – Ocean Beach, San Franciskas, tarp vartų 15 ir 20. Tikslesnę vietą parodys plazdančios Lietuvos vėliavos – buvo parašyta skelbime. Ir tikrai, ta vieta matėsi iš tolo: dvi Lietuvos vėliavos plazdėjo gana siurrealistiškai atrodančioje aplinkoje.

Ocean Beach, šiaurinė dalis, kur vis dar galima kurenti laužus, sužadina įvaizdį apie „Wild Wild West” ir pritraukia spalvotą bei eklektišką minią. Tai vieta, kur buvo deginamas Burning Man prieš išsikeliant į Black Rock Desert (o ir dabar viena laužavietė su DJ atrodė kaip mini Burning Man vakarėlis su dalyviais, į kuriuos norisi sustoti ir pažiūrėti). Čia vos ne kasdieninis rūkas mistiškai paskandina daugelį nereikalingų detalių; šiauriau – kalnas, kyšančios iš vandenyno uolos ir gigantinis 1902 metais statytas olandų malūnas (Dutch Windmill). Tai San Franciskas – galimai įdomiausias, gražiausias, keisčiausias Amerikos miestas, atviras naujausioms idėjoms ir įvairiausioms grupėms bei asmenybėms.

JURGITAPHOTOGRAPHY

Na ir mes čia kuo puikiausiai įsipaišome su savo vėliavomis, gėlių vainikais, lietuviška muzika, niekam nesukeldami nė mažiausios nuostabos. Jonines šiais metais organizavo mūsų jaunimas :). Iniciatyvos ėmėsi Marius Tali, sunerimęs, kad Joninės gali neįvykti. Buvo kalbos, kad gal šiais metais nedarysime, visi įprasti organizatoriai išvažiuoja… Marius nusprendė neleisti tokiai klaidai įvykti, išrinko šią įdomią vietą, paskelbė ir paaiškėjo, kad daug kam labai patogu šventė pačiame mieste. Tai pritraukė ne tik įprastinių, bet ir daug naujų žmonių. Kaip pavyzdžiui, būrelį latvių, kurie mums netgi pravėdė tradicinius šokius. Lyg ir latviški šokiai buvo, bet jei nežinotum, neatskirtum nuo lietuviškų.

JURGITAPHOTOGRAPHY

Be abejo, buvo pinami vainikai, kuriamas laužas, kepama ant jo, kas tik gali tokiomis sąlygomis kepti, nukrautas gėrybėmis stalas, o galiausiai net ir šokinėjama per žarijomis žaižaruojančią liepsną. Dar kartą įsitikinu, kad svarbiausia atvažiuoti. O tada jau be išimties visada smagu ir įdomu. Rinkimės, palaikykime bendruomenę ir džiaukimės pasibuvimais. 

 Jurgitos Mažeikos nuotraukos: https://www.jurgitaphotography.net/Jonines-2024

Parašykite komentarą

Rėmėjai