Rugsėjo 7 d. generalinė konsulė Sandra Brikaitė dalyvavo Los Andželo Šv. Kazimiero lituanistinės mokyklos naujųjų mokslo metų pradžios šventėje.

Mokslo metus pradėjo daugiau kaip 100 mokinių ir 23 mokytojai bei jų pagalbininkai.

Generalinė konsulė Los Andžele Sandra Brikaitė ir Los Andželo lituanistinės mokyklos direktorė Marytė Newsom

„Lituanistinė mokykla yra visko pradžia. Čia užmezgami ir puoselėjami ryšiai, išlaikomos ir perduodamos lietuviškos tradicijos, mokomasi lietuvių kalbos, istorijos ir tradicijų. Čia buriasi ir vienijasi lietuviai. Čia prasideda jūsų vaikų kelias link Lietuvos. Čia užgimsta meilė ir pagarba savo bendruomenei, tautai ir Lietuvai. Iš čia išeina kelias, anksčiau ar vėliau atvedantis į tėvų ir protėvių gimtinę.“, – sakė generalinė konsulė, sveikindama susirinkusiuosius ir dėkodama mokyklos direktorei Marytei Newsom, mokytojams ir tėvams už pasišventimą, atsakomybę ir patriotiškumo pavyzdį.

S. Brikaitė įteikė M. Newsom Lietuvybės trispalvę, kuria mokyklą už ilgametę lituanistinio ugdymo veiklą, lietuvybės puoselėjimą, patriotiškumo ugdymą, lietuvių bendruomenių telkimą apdovanojo Lietuvos Respublikos užsienio reikalų ministras Gabrielius Landsbergis.

Renginio metu generalinė konsulė susipažino su mokyklos kolektyvu, apžiūrėjo klases, domėjosi mokyklos, šiemet švenčiančios savo 75-ąjį jubiliejų, istorija.

S. Brikaitė taip pat pasidžiaugė galėjusi dalyvauti išskirtinių mokslo metų atidarymo šventės svečių – Augustino ir Aistės Žemaičių, jau ne vienerius metus vykdančių projektą „Gabalėliai Lietuvos“ ir kuriančių lietuviško paveldo JAV bei kitose šalyse enciklopediją, veiklos pristatyme. Pasak generalinės konsulės, tai buvo pati geriausia įžanga į JAV lietuvių paveldo pažinimą.

Parašykite komentarą

Rėmėjai