Renginiai kraunami

« All Renginiai

  • Šis renginys jau įvyko.

Dokumentinio filmo „Pirmasis Dievo gailestingumo paveikslas. Nežinomo šedevro negirdėta istorija“ peržiūra

13 balandžio, 2019 @ 5:30 pm - 7:30 pm

Balandžio 13 d., šeštadienį, 17:30 val. Šv. Kazimiero parapijoje, kviečiame žiūrėti amerikiečių režisieriaus Daniel diSilva dokumentinį filmą „Pirmasis Dievo gailestingumo paveikslas. Nežinomo šedevro negirdėta istorija“ (2016). Po filmo laukia ir diskusija su režisieriumi, kurioje galėsite daugiau sužinoti apie filmo kūrimo užkulisius, užduoti savo klausimus. Susitikimas vyks anglų kalba.

Šioje dokumentinėje juostoje pasakojama apie Vilniuje nutapytą šventu laikomą paveikslą, jo slapstymą nuo sovietų ir iškilmingą grąžinimą tikintiesiems. Šio paveikslo kopiją galime rasti ir Šv. Kazimiero bažnyčioje Los Andžele.

1934 metais šventoji Faustina ir jos nuodėmklausys, palaimintasis kunigas Mykolas Sopočko, padedant mažai žinomam dailininkui, ėmėsi darbo ant drobės pavaizduoti šv. Faustinos mistinius Gailestingojo Jėzaus regėjimus. Saugantis antikatalikiškos sovietinės okupantų valdžios Lietuvoje, šį paveikslą reikėjo paslėpti. Galiausiai dvi vienuolės rizikuodamos pargabeno paveikslą iš Baltarusijos atgal į Vilnių. Po 75 klajonės metų, 2005 m. paveikslas pagaliau rado namus gražioje Vilniaus šventovėje, kaip ir norėjo šv. Faustina bei pal. Mykolas Sopočka.

Apie paslaptingą paveikslo išlikimo istoriją bei dvasingumo, grožio ir meno santykį filme pasakoja liudininkai ir tyrėjai. Filmo kūrimo darbai užtruko metus. Tarptautinė kūrėjų komanda jį filmavo Lietuvoje, Lenkijoje, Austrijoje, Italijoje ir JAV.

Bilieto kaina $20 (į kainą įskaičiuotos vaišės).
Dėl bilieto rezervacijos kreiptis į Zita Orfanos (323-664-4660) arba rašykite Rachel (818-922-4997).

Informacija

Date:
13 balandžio, 2019
Laikas:
5:30 pm - 7:30 pm
Renginys kategorija:

Rėmėjai