05/12/2017

Ši darbo savaitė buvo skirta kinui – antradienį atidarėme Europos Sąjungos kino filmų festivalį, o vakar rodėme Giedrės Žickytės režisuotą dokumentinę juostą „I‘m Not From Here“.

Dauguma žmonių kiną supranta kaip meno rūšį ar neblogą pramogą. Tačiau į kiną reikia žvelgti daug plačiau. Visų pirma, tai didžiulis verslas. Skaičiuojama, kad pasaulyje tik iš kino teatruose parduotų bilietų kasmet surenkama apie 35 mlrd. USD, Holivudas filmavimui kasmet išleidžia ne mažiau kaip 4 mlrd. USD – mūsų tikslas yra, kad bent procento dalis iš šios sumos pasiliktų Lietuvoje. Antra, filmai yra stipri propagandinė priemonė pristatyti pasauliui Lietuvos istoriją, jos skaudžius puslapius. Žmogus daug geriau suvokia istoriją matydamas vaizdus, o ne klausydamas paskaitos. Tam, kad Lietuvos kinas būtų matomas, kad Holivudas pasinaudotų mūsų kino pramonės paslaugomis ir važiuotų filmuoti į Lietuvą, mes turime būti žinomi kaip kino kūrėjų šalis. Štai todėl Generalinis konsulatas daug dėmesio skiria ir skirs dalyvavimui kino festivaliuose ir lietuviškų filmų rodymui.

Tačiau kitą savaitę kino nebus ☺ Ketvirtadienį ryte diskutuosiu apie Lietuvos iššūkius Europos Sąjungoje ir NATO San Diego World Affairs Council, o vakare visus kviečiu į konsulatą į susitikimą su niujorkiete rašytoja Laima Vince.

Parašykite komentarą

Rėmėjai