07/21/2017

Los Andžele ir aplink gyvename Rambyno nuotaikomis – šį savaitgalį prasideda 51-uosius metus mininti skautų stovykla. Jau tampa tradicija, kad Rambyne stovyklauja skautai iš Lietuvos; šiemet jų atvyko trys. Džiugu, kad skautija Lietuvoje ir čia, Vakarų pakrantėje, gali keistis patirtimi, tradicijomis, susidraugauti ir daug ko išmokti vienas iš kito.

Liepos 17-ąją iš Vilniaus į Rusiją pajudėjo ekspedicijos Misija Sibiras 17 nariai. Jų tikslas – Irkutsko apylinkėse sutvarkyti lietuvių tremtinių kapus ir pagerbti jų atminimą. Reportažus galite sekti portale delfi.lt, o straipsnį ir nuotraukų galeriją iš pirmojo sustojimo Gadalėjaus kaime galite rasti paspaudę čia.

Lietuvoje pats atostogų įkarštis, gyvenimo sparta sulėtėjusi, ir kartais atrodo, kad ne tiek daug visko šalyje vyksta. Tačiau netikėtai daug veiksmo verda socialiniuose tinkluose. NATO savo Youtube kanale patalpino filmuką, pasakojantį apie pokario partizanus Baltijos valstybėse. Filmukas sukėlė Rusijos įsiūtį, kuri Facebook ir Twitter tinkluose pradėjo propagandinę kampaniją, kurioje buvo iškreiptai vertinama pokario istorija ir menkinami laisvės kovotojai. Tuomet žurnalisto A. Tapino kvietimu Rusijos URM puslapyje daugybė lietuvių  paliko grotažymę (angl. hashtag – dar vienas naujas lietuviškas žodis) #Кремльнашуисториюнеперепишешь („Kremliau, mūsų istorijos nesuklastosi“), išreikšdami savo poziciją prieš Rusijos URM ir istorijos iškraipymą.

Jūsų dėmesiui įkeliu NATO filmuką ir daugeliui sakau iki pasimatymo sekmadienį Rambyne!

 

Parašykite komentarą

Rėmėjai