Nekaupkite privalomojo sveikatos draudimo įsiskolinimo

03/14/2018

Lietuvoje gyvenantys asmenys, kurie Lietuvoje nedirba, nevykdo jokios ekonominės veiklos, nesimoko ir nėra apdrausti privalomuoju sveikatos draudimu (PSD) valstybės lėšomis, privalo savarankiškai privalo mokėti PSD įmokas.

Jeigu gyvenate užsienyje, tačiau nesate deklaravęs išvykimo, Jums nutrūksta sveikatos draudimas ir gali kauptis skola už PSD įmokas. Pasitikrinti, ar nesate įsiskolinę, galite čia: www.sodra.lt/pasitikrink. Deklaravusiems išvykimą iš Lietuvos, PSD skolos nesikaupia nuo išvykimo deklaravimo dienos.

Rekomenduojame visada deklaruoti išvykimą iš Lietuvos. Tai gana paprasta: deklaraciją galite pateikti internetu portale www.epaslaugos.lt, atvykę į generalinį konsulatą arba paprastu paštu atsiuntę generaliniam konsulatui užpildytą ir pasirašytą deklaraciją kartu su galiojančio Lietuvos Respublikos paso kopija. Nuoroda į deklaracijos formą: http://keliauk.urm.lt/uploads/default/documents/Forma_isvykus.doc

Daugiau bendrosios informacijos apie privalomąjį sveikatos draudimą galite gauti Sodros interneto puslapyje, tel. iš užsienio +370 5 250 0883, el. paštu info@sodra.lt.

Parašykite komentarą

Rėmėjai