Šv. Kazimiero parapijos klebono kun. Tomo Karanausko 20-to kunigystės jubiliejaus šventė

07/19/2019

Aut. Amandas Ragauskas

„KAD AŠ SKELBIU EVANGELIJĄ, TAI NETURIU PAGRINDO GIRTIS, NES TAI MANO BŪTINA PRIEVOLĖ, IR VARGAS MAN, JEI NESKELBČIAU EVANGELIJOS! JEIGU TAI DARYČIAU SAVO VALIA, TAI ATLIEKU TIK MAN PATIKĖTĄ TARNYBĄ. KOKS TAD ATLYGIS? OGI, KAD SKELBDAMAS EVANGELIJĄ, PATEIKIU JĄ VELTUI IR NESINAUDOJU TEISE, KURIĄ MAN DUODA EVANGELIJA“ (Šventasis raštas. Iš pirmojo laiško Korintiečiams).

     2019 m. birželio mėn.2-ą dieną Los Angeles šv. Kazimiero parapijos lietuviai, filipiniečiai ir ispanai rinkosi į bažnyčią, o paskui į parapijos salę, paminėti klebono kun. Tomo Karanausko 20-to kunigystės jubiliejaus. Gražiai, tai progai išpuoštoje bažnyčioje, šv. mišias koncelebravo Los Angeles vyskupijos monsinjoras Terry Fleming, kuris pavadavo netikėtai susirgusį vyskupą E. Clark, kun. svečias Mike Java, kuris kartais pakeičia kun. Tomą, jam išvykus aplankyti vakarinės pakrantės lietuvius, ir kunigas Tomas Karanauskas. Monsinjoras Terry Fleming pasakė Šeštinių ir kunigo Tomo kunigystės progai pritaikytą pamokslą.

        Pasibaigus šv. mišioms kleboną sveikino LA Jaunimo sąjungos prezidentė Gabija Petrulytė, LB LA Apylinkės pirmininkas Raimundas Šilkaitis, LR Generalinis konsulas LA Darius Gaidys, LA naujai atkurtos Šaulių organizacijos vadas Klemensas Petkus (kun.Tomas yra Šaulių organizacijos kapelionas) ir šv. Kazimiero parapijos tarybos narys Vidal Agua.

        Po šv. mišių parapijos salė vos talpino, norinčius pasidžiaugti savo mylimo kunigo švente. Šventinę programą vedė Karis Petrulis ir Vėjas Skripkus. Visiems skaniai užkandžiaujant šeiminikės Jūratės Jakeliūnienės ir jos pagalbininkių pagamintais užkandžiais ir užgeriant kalifornietišku vynu, programos vedėjai priminė svarbiausius kun. Tomo kunigystės pašaukimo kelio momentus.

Baigęs gimnaziją, Tomas Karanauskas įstojo į Kauno Medicinos Akademiją, bet pajutęs pašaukimą gydyti žmonių sielas, o ne kūnus, 1992m. įstojo į Kauno Kunigų Seminariją. 1998 m. gegužės 3 d. buvo įšventintas į diakonus, o 1999 m. gegužės 1d. buvo įšventintas į kunigus. Studijuodamas Kauno Kunigų Seminarijoje. Po diakonato šventimo kun. Tomas Karanauskas savo pirmuosius kunigystės metus pradėjo Šiaulių Švč. Mergelės Marijos Nekalto Prasidėjimo parapijoje. Čia dirbdamas ypatingą dėmesį skyrė labdaros organizavimui Lietuvos ligoninėms ir mokykloms. Tuo pačiu metu buvo paskirtas Šiaulių miesto Respublikinės ligoninės ir Sandaros katalikiškos mokyklos kapelionu.

1999 m. kun. Tomas veiklą tęsė Putnam, CT. O po metų, grįžęs į Lietuvą, dirbo Sidabravo parapijoje. Pasėjęs gerumo, meilės ir atjautos sėklą, kun. Tomas Karanauskas išvyko į Los Angeles. 2004 m. tapo LA šv. Kazimiero lietuvių parapijos vikaru, vėliau tapo šios parapijos klebonu. Kun. Tomo Karanausko meilės ir dėmesio artimui dėka šv. Kazimiero parapija tapo gražaus lietuvių, filipiniečių, ispanų ir kitų tautybių tikinčiųjų bendrais namais.

Meninėje programos dalyje pasirodė viešnia iš Lietuvos, Kauno valstybinio muzikinio teatro solistė Rita Preikšaitė, akomponuojant Jasper Jimenez. Savo pasirodymu kun. Tomą pagerbė LA vyrų ansamblis “Tolimi aidai” su vadovu, parapijos vargonininku muziku Kęstučiu Daugirdu. Neatsiliko ir nelietuviai parapijiečiai, kaip filipinietis solistas Terrence Panganiban ir ispanų dainų ir šokių grupė.

Po meninės programos sveikinimo žodį tarė, kaip visada nuotaikinga ir šmaikšti Holivudo žvaigždė, aktorė Rūta Lee, kuri užrišo kun. Tomui jubiliato tautinę juostą. Parapijos tarybos narė Jūratė Venckienė įteikė jubiliatui albumą su šventės svečių ir šv. Kazimiero lituanistinės mokyklos mokinių, mokytojų ir tėvelių palinkėjimais. Taip pat parapijos tarybos vardu buvo įteiktas jo portretas su prasmingais žodžiais iš  Šventojo rašto, kurį paruošė Dalia Karalis. Džiugu, kad kun. Tomą jo jubiliejaus proga pasveikinti atvyko ir lietuviai iš kitų bendruomenių. Portlando LB vardu  sveikino Laurynas Misevičius, San Diego LB vardu Birutė Uliavičienė.

Klebonas Tomas Karanauskas padėkojo visiems susirinkusiems į jo kunigystės jubiliejaus šventę, už maldas, užlinkėjimus ir aukas. Palaiminęs visus svečius ir maistą, pakvietė pietauti.

Nuoširdžiausia padėka skiriama šv. Kazimiero parapijos tarybai ir ištikimiems parapijos rėmėjams; taip pat pagalbininkas-savanoriams: Alfredui Virbukui, Edvardui Gailiūnui, Sauliui Žemaitaičiui, Sauliui Kajotai, Dariui Vosyliui, Redai Perevičienei, Evutei Kedi, Laimai Gajauskienei, Ringailei Barysaitei, Daliai Tetti, Angelei Vaičekauskienei, Giedriui Remeikai, Vėjui Skripkui, filipiniečiams, irištikimai parapijos fotografei Inai Petokienei.

Po tokios gražios šventės, belieka palinkėti kunigui Tomui Karanauskui Dievo palaimos ir šv. Dvasios dovanų, nelengvame sielų ganytojo darbe.

Su geriausiais linkėjimais, Amandas Ragauskas

Parašykite komentarą

Rėmėjai