Aut. Irma Urbonė

Sietlo apylinkėse įsikūrusios Lino lituanistinės mokyklos vadovai ir mokytojai savo mokinius ir jų tėvelius gruodžio 14 d. sukvietė jau į 8-tą organizuojamą Kalėdų šventę. Į kasmetinį Kalėdinį renginį susirinko gausus būrys ne tik mokyklą lankančių vaikučių ir jų tėvelių, dalyvavo ir kiti Sietlo lietuvių bendruomenės nariai.

Susirinkusius svečius pasveikino Lino lituanistinės mokyklos vadovė Eglė Haight, Vašingtono valstijos garbės konsulas Vytautas Lapatinskas ir Sietlo lietuvių bendruomenės pirmininkė Rasa Raišys. Po gražių sveikinimo kalbų laukė ilgai rengta ir repetuota mokyklos auklėtinių pasirodymo programa.

Wašingtono universiteto (University of Washington) lektorės ir Lino mokyklos mokytojos Eglės Vaisetaitės klasės mokiniai deklamavo Nijolės Morkūnaitės eilėrašti „Ledo pilis“. Muzikaliosios Simonos Snapkauskaitės klasė smagiai sušoko „Jurgelį meistrelį“. Mokytoja Tonya Floria su šokių grupe „Lašiukai“ surengė net du šokių pasirodymus – „Noriu miego“ ir „Laikrodukas“. Šventinę programą vainikavo bendrai visų atliekama Kardiofono daina „Kalėdinė eglutė“, kuriai gitaromis akomponavo Simona Snapkauskaitė ir Regina Baužaitė-Greenwood. 

Žinoma, Kalėdinės šventės kulminacija buvo Kalėdų senelio pasirodymas – vaikai ne tik galėjo nusifotografuoti su Kalėdų seneliu, bet taip pat žaidė su juo įvairius žaidimus, šoko ratelyje ir gavo dovanų. Mažieji šventės dalyviai labai džiaugėsi tokiomis smagiomis pramogomis ir dovanomis. Visi svečiai, pasimėgavę gražiai suorganizuota šventės programa, vaišinosi suneštiniais patiekalais ir dalinosi šventės įspūdžiais. 

Sietlo lietuvių bendruomenės nariai džiaugėsi, kad Lino lituanistinė mokykla kasmet rengia tokią gražią Kalėdinę šventę, dėkojo mokyklos atstovams už įdedamą darbą ją organizuojant, o mokiniams – už smagią programą. 

 

Parašykite komentarą

Rėmėjai