Jau penktoje Nevados lietuvių Žiemos šventėje – virš 70 dalyvių

12/18/2019

Sekmadienį, gruodžio 15 dieną, Nevados lietuviai susirinko į tradicinę Žiemos šventę Reno mieste, Nevadoje. Kasmet šventė pritraukia lietuvių net tik iš Reno, bet ir iš Kalifornijos miestų. Į tokį lietuvių susitikimą, vykstantį jau penktus metus, šįkart sugūžėjo virš 70 dalyvių su šeimomis ir vaikais.

Šventės pradžioje Nevados lietuvių bendruomenės prezidentė Laima Etchegoyhen trumpai apžvelgė šių metų bendruomenės organizuotus renginius, tarp kurių – slidinėjimo savaitgalis prie Lake Tahoe, nepriklausomybės šventė, Velykos, Andriaus Kaniavos koncertas ir stovyklavimo išvyka gamtoje. Po to vaikučius aplankė Kalėdų Senelis su dovanomis, o dainininkas Augis Dicevičius linksmino gyva nuotaikinga lietuviška muzika.

Šventės tikslas – suburti lietuvius ir draugus, bendrauti lietuviškai, prisiminti lietuviškus žaidimus, dainas ir papročius – neabejotinai pasiteisino. Smagiai pasilinksminę dalyviai išsiskirstė su idėjomis renginiams ir susibūrimams 2020-iesiems metams bei noru stiprinti ir plėsti lietuvišką bendruomenę Nevados valstijoje. Nevados lietuviu bendruomenė buvo įkurta 2016 m. 

Parašykite komentarą

Rėmėjai