Naujai atsikūrusi Juozo Daumanto Šaulių Kuopa atšventė Naujuosius Metus

01/09/2020

Lietuviai moka  linksmintis,  o jeigu yra noro ir ūpo Naujuosius Metus galima švęsti net ir tris kartus. Sausio 5 dieną Juozo Daumanto kuopos šauliai sukvietė svečius į Naujųjų Metų—Trijų Karalių šventę.

Ir vėl salė spindėjo lemputėmis, šampanas ir Laimos Leko užkandžiai kvietė prie stalų.  Puiki proga buvo dar kartą  pabendrauti su svečiu iš Vilniaus,  Arkivyskupu Lionginu Virbalu, kuris  palaimino maistą ir svečius. Šaulių kuopos pirmininkas Vytautas Vyšniauskas džiaugėsi gražia publika, o JAV Lietuvių Bendruomenės Los Andželo apylinkės pirmininkas Raimundas Šilkaitis sveikino dar vieną organizaciją—naujai atkurtą Šaulių kuopą, įsijungusią į lietuvišką veiklą. Iš konsulato atvykęs Martynas Ivinskas iškvietė į sceną  Retro šokėjus; lydimi trankios muzikos pasirode žvalūs, linksmi, Klaipėdos krašto tautiniais rūbais pasipuošę  jaunuoliai su jų jauna, sumania ir kūrybinga vadove Sigita Barysiene. Kaip visada Retro buvo entuziastingai sutiktas ir nenoriai išleistas. Sigita Barysienė kvietė visus dalyvauti šią vasarą vykstančioje Tautinių Šokių Šventėje, į kurią iš Los Andželo vyksta Spindulio ir Retro grupės.

Bet koks balius be loterijos?  Ją žaismingai pravedė Martynas Ivinskas ir šv. Kazimiero parapijos klebonas Kun. Tomas Karanauskas. Popietės laimingą bilietą ištraukė Rasa Šilkaitienė, laimėjo klebono dovanotą pintinę gėrybių.

Gerai nusiteikusi publika nenoriais skirstėsi, dar norėjo atminimui įsiamžinti nuotraukose prie Kalėdų eglutės.

Visi džiaugiamės dar viena organizacija, įsijungusia į Los Andželo lietuvišką veiklą. Taip pat džiaugiamės Lietuvos Respublikos konsulato nariais, paremiančiais savo dalyvavimu ir patarimais.

Parašykite komentarą

Rėmėjai