Užgavėnės: žiema išvaryta ir blynai suvalgyti!

02/28/2020

Žiema žiema bėk iš kiemo!

Jei nebėgsi, išvarysim

Su botagais išbaidysim!

San Francisco „Genio” mokykloje 2020-ųjų Užgavėnės praėjo smagiai ir nuotaikingai! Didžiulis dėkui mūsų tėvų komitetui, visoms mokytojoms ir mokyklos adminstracijai už šventės organizavimą.

Mokiniai šventei ruošėsi darydami kaukes, dalyvaudami pamokose apie mūsų lietuviškas tradicijas ir galvodami apie Lietuvoje įprastus Užgavėnių papročius ir kostiumus.

Užsidėję savo darytas užgavėnių kaukes ir persirengę lietuvoje įprastais užgavėnių personažais: gyvūnais, paukščiais, velniais, raganomis, žydais ir čigonais, mūsų mokiniai su šūksniais gąsdinančiai vijo žiemą: „Žiema, žiema, bėk iš kiemo!“.

Šūksnius palydėjo rato žaidimai (Šiaudų batai ir Jurgelis Meistrelis) bei Lašininio ir Kanapinio kova. Mokiniai turėjo pasirinkti Lašininio arba Kanapinio pusę ir visi kartu dalyvavome virvės traukimo varžybose. Nors Lašininio komanda labai stengėsi, tačiau vis dėlto, triumfavo Kanapinio komanda ir žiema buvo išvaryta! Šiemet mums akordeonu grojo Rita Rosicker (Edmundo, Arūno, Simonos ir Tado mama, bei 3-ios klasės mokytoja), mūsų šventei suteikdama autentiškos atmosferos.

Na, o po viso triūso varant žiemą visi kartu pasmaguriavome suneštinių blynų!

Ir aš ten buvau, variau žiemą iš kiemo, stebėjau Lašininio ir Kanapinio kovą, ir net spėjau blynų prisivalgyti! 

Nuotraukos Jurgitos Mažeikos.

Parašykite komentarą

Rėmėjai