Vilniuje šurmuliuoja jau 415 – oji Kaziuko mugė

03/06/2020

Kaziuko mugė Vilniuje – tai pavasario atidarymas ir didžiausia rankų darbo gaminių kūrėjų iš visos šalies mugė Vilniuje, pritraukianti tūkstančius lankytojų. Ši mugė turi ypatingą dvasią, čia itin svarbūs – tradicija ir autentiškumas, kadangi Kaziukas yra ne tik didžiausias, bet ir seniausias tokio pobūdžio renginys Vilniuje, šiais metais švenčiantis net 415 – ąsias metines.

Mugė rengiama kiekvienais metais, artimiausią savaitgalį iki Šv. Kazimiero dienos, kovo 4 d., šiais metais ji švenčiama kovo 6-8 dienomis. Čia savo gaminius pristato daugiau kaip 1500 amatininkų bei ūkininkų iš Lietuvos bei kaimyninių šalių. Bene pagrindinis Kaziuko mugės atributas – verba. Jos būna įvairiausių spalvų, dydžų, formų, gali būti rišamos net iš daugiau kaip 100 skirtingų augalų. Be verbų mugėje taip pat neapsieinama ir be suvenyrų iš medžio, keramikos dirbinių, riestainių, meduolių, nuo širdžiai mielų smulkmenų iki tikrų meno kūrinių; nuo tradicinių įvairių Lietuvos regionų amatų iki šiuolaikinio dizaino pavyzdžių.

Šiais metais Kaziuko mugė tampa pirmuoju renginiu Vilniuje, kuriame visi dalyviai raginami atsisakyti plastiko, o lankytojai vartoti ir pirkti atsakingai. 

Daugiau apie Kaziuko mugę skaitykite čia:

https://www.lrt.lt/naujienos/gyvenimas/13/1149058/nuo-verbos-iki-desros-vilniuje-jau-surmuliuoja-kaziuko-muge

Parašykite komentarą

Rėmėjai