Ištuštėjęs Los Andželas ir vaizdai, kurių dar neteko matyti

04/01/2020

Los Andželas – tai miestas, kuris pulsuoja energija. Nesuskaičiuojama daugybė automobilių stovi kasdienybe tapusiose spūstyse, dviračių takai knibždėte knibžda nuo dviračių, paspirtukų ir riedučių, o minios žmonių šį miestą padaro niekada nerimstančiu skruzdėlynu. Tačiau praėjusią savaitę miestas nutilo. Plintant koronaviruso baimėms ir socialiniam atsiribojimui, Los Andželas tapo vaiduoklių miestu, su tuščiomis gatvėmis, paplūdimiais, lentomis apkaltais parduotuvių fasadais, sulėtėjusiu gyvenimo tempu. Viskas atrodo lyg iš poapokaliptinio filmo. Kasdieninis gyvenimas sustojo…

Bizniams ir mokykloms užsidarius JAV miestuose eismas keliais ir greitkeliais per pastarąsias savaites labai sumažėjo, garsios Los Andželo piko valandos spūstys praktiškai išnyko, nes koronaviruso protrūkis verčia žmones likti namuose, tokiu būdu stengiantis sumažinti užsikrėtimų skaičių.

Kad ir kaip bebūtų sunku prisitaikyti prie drastiškai pasikeitusio gyvenimo, negalime nepastebėti, kokią įtaką žmogaus atsitraukimas padarė gamtai. Jau kelias savaites losandželiečiai gali pasidžiaugti pagerėjusia oro kokybe, žaliuojančiu lyg smaragdas vandenynu ir dar nematytom kalnų virtinėm, staiga išlindusiom iš už amžino Los Andželo smogo.

Palydovas, nustatantis išmetamų teršalų kiekį atmosferoje, rodo didžiulį taršos sumažėjimą didžiuosiuose miestuose, įskaitant Los Andželą, Sietlą, Niujorką, Čikagą ir Atlantą. Deja, tačiau pagerėjusi oro kokybė pasaulyje, vargu ar išsilaikys ilgesnį laiką, nes pramonei sugrįžus į įprastą ritmą, kartu sugrįš ir tarša. Akivaizdu, kad koronavirusas nėra geras dalykas, ir ši katastrofa jokiu būdu negali tapti priežastimi sumažinti anglies pėdsaką žemėje, bet tai turėtų įrodyti, kad klimato pokyčius tiesiogiai lemia žmogaus veikla, todėl mūsų veiksmai ir elgesys parodys, kokį pasaulį turėsime mes ir mūsų vaikai. Dabar labai gerai matome, kokį nuostabų pasaulį galime turėti.

Už nuotraukas nuoširdžiai dėkojame fotografei Karinai. Jos daugelį darbų galite rasti facebook’e StanCute Image: https://www.facebook.com/stancuteimage2017/

Email: stancuteimage@gmail.com

Parašykite komentarą

Rėmėjai