Generalinio konsulato kontaktai ir teikiamos paslaugos COVID-19 pandemijos metu

04/10/2020

Informuojame, kad dėl COVID-19 pandemijos ir jos sukeltų apribojimų laikinai keičiasi generalinio konsulato telefono numeris ir konsulinių funkcijų atlikimo tvarka.

Pandemijos metu generaliniam konsulatui Los Andžele darbo metu (I-V 9.00-18.00 vietos laiku) galima skambinti laikinu telefono numeriu +1 (424) 341-8701 bei rašyti el.paštu kons.losandzelas@urm.lt.

Nuo kovo 16 d. iki atskiro pranešimo generaliniame konsulate Los Andžele Lietuvos piliečiams bus teikiama tik neatidėliotina konsulinė pagalba, nevyks registracija konsulinėms paslaugoms per elektroninę KONSREG sistemą. Prireikus skubios konsulinės pagalbos (nukentėjus nuo nelaimingo atsitikimo, nusikalstamos veiklos ar ligos, praradus asmens dokumentus), prašome kreiptis el.p. kons.losandzelas@urm.lt arba tel. +1 (424) 341 8701.

Dokumentų priėmimas dėl kitų konsulinių paslaugų (pasų išdavimas/keitimas, civilinės metrikacijos, pilietybės klausimai, notariniai veiksmai ir kt.) karantino Lietuvoje ir ypatingos padėties Los Andželo apygardoje metu yra sustabdytas, apie konsulinių paslaugų atnaujinimą informuosime atskiru pranešimu.

Kaip elgtis, jeigu baigia galioti asmens dokumentas arba jį praradote?

Jeigu JAV viešite laikinai ir praradote asmens dokumentą, grįžimui į Lietuvą ar kitas šalis galite kreiptis dėl asmens grįžimo dokumento arba laikino paso išdavimo.

Prarastą pasą paskelbti negaliojančiu galite prisijungę prie Migracijos departamento sistemos, nesant galimybių to padaryti savarankiškai parašykite el.laišką kons.losandzelas@urm.lt.

Jeigu nuolat gyvenate JAV, tačiau Jūsų turimas Lietuvos Respublikos pasas artimiausiais mėnesiais baigia galioti, nesant būtinybės keliauti iš JAV rekomenduojame naudotis JAV išduotais asmens dokumentais (vairuotojo pažymėjimu, leidimu nuolat gyventi JAV ir pan.), kol galėsite pateikti prašymą dėl Lietuvos Respublikos paso keitimo.

Prireikus, kol bus atnaujintas konsulinis priėmimas ir pakeistas Jūsų pasas, galite kreiptis dėl konsulinės pažymos lietuvių arba anglų kalba, patvirtinančios Jūsų asmens duomenis ir pilietybę. Tokioje pažymoje taip pat gali būti patvirtinama, kad šiuo metu generaliniame konsulate Los Andžele priėmimas dėl pasų keitimo laikinai sustabdytas. Pažyma paprastai išduodama per 7 dienas nuo prašymo gavimo. Šią konsulinę pažymą galite užsakyti neatvykdami į generalinį konsulatą (prieš išsiųsdami prašymą informuokite el.paštu kons.losandzelas@urm.lt):

  • Geneneraliniam konsulatui paštu atsiųskite užpildytą ir pasirašytą prašymą išduoti konsulinę pažymą, savo Lietuvos Respublikos paso kopiją bei konsulinį mokestį, mokamą „money order” (balandžio mėn. – 33 USD). Jeigu pageidaujate, kad pažyma Jums būtų atsiųsta registruotu paštu, taip pat įdėkite atgalinį sau adresuotą apmokėtą voką.
  • Dokumentus siųskite adresu: CONSULATE GENERAL OF LITHUANIA, 11766 WILSHIRE BLVD STE 560, LOS ANGELES, CA  90025.

Reikia informacijos?

Jeigu turite klausimų apie įprastai teikiamas konsulines paslaugas ir reikalingus dokumentus, detalią informaciją galite rasti generalinio konsulato Los Andžele tinklalapyje (puslapio viršuje pasirinkę skyrelį „Konsulinė informacija”)

Jeigu turite klausimų, susijusių su grįžimu į Lietuvą iš JAV, galite susipažinti su atsakymais į dažniausiai užduodamus klausimus – ten skelbiame nuolat atnaujinamą informaciją.

Jeigu nuolat gyvenate Los Andžele, tačiau netekote darbo ar susiduriate su sunkumais, informaciją apie Los Andželo miesto ir apygardos teikiamą pagalbą galite rasti čia. Gyvenantys kitose apygardose ar valstijose informacijos apie teikiamą pagalbą taip pat gali ieškoti gyvenamosios vietos valstijos, apygardos bei miesto interneto svetainėse.

Likite sveiki ir saugūs, likite namie!

Parašykite komentarą

Rėmėjai