Šiuo sudėtingu ir iššūkių kupinu laiku, daugelis mūsų gražiausią pavasario šventę – šv. Velykas – sutinka atskirai nuo savo anūkų, vaikų, tėvų, senelių, neramiai sekdami naujienas abiejose Atlanto pusėse.

Tikiu ir linkiu, kad šv. Velykos, simbolizuojančios atgimimą, atsinaujinimą, šviesos pergalę prieš mirtį, visiems mums netrukus atneštų naują pradžią, kad po patirtų sunkumų atgimtume gerokai stipresni, atsinaujinę, dar labiau supratę tikrųjų vertybių reikšmę.

Įvykiai pasaulyje dar kartą įrodė, kokie solidarūs yra viso pasaulio lietuviai ir kaip jie gali susitelkti. Didžiuojamės JAV lietuvių bendruomene, subūrusia savanorių grupę, kuri COVID-19 pandemijos metu renka ir koordinuoja informaciją apie JAV lietuviams reikalingą ir siūlomą savitarpio pagalbą. Galbūt ir Jums reikia pagalbos arba galite pasidalinti tuo, kuo esate turtingas – žiniomis, patarimais, savanorišku darbu?

Pasaulio lietuviai taip pat raginami prisidėti prie simbolinės iniciatyvos „Keliu vėliavą“ ir, solidarizuojantis su Lietuva, jos medikais ir visa tauta, savo namų languose, balkonuose ar kiemuose išsikelti Lietuvos vėliavą.

Galime įžvelgti ir daugiau pozityvių dalykų – pandemijai privertus užverti muziejų, kino teatrų, koncertų salių duris, atsirado daug galimybių kasdien nepakylant nuo sofos mėgautis pasaulinio lygio menu. Mes raginame išnaudoti šį laikotarpį dar geresniam susipažinimui su Lietuvos literatūra, menu, kultūra – dar niekada nebuvo taip lengva gyvenant toli nuo Lietuvos virtualiai apsilankyti lietuviškuose muziejuose, spektakliuose, koncertuose, perskaityti reikšmingiausias lietuviškas knygas, pamatyti Lietuvos kino klasikos ir šiuolaikinius kino filmus. Galimybės beribės, o kad būtų lengviau pradėti, pateikiame kelias rekomendacijas – tikimės, kad jos Jums padės dar geriau pažinti ir pajausti Lietuvą.

Linkiu visiems saugių, sveikų, kupinų vilties, tikėjimo ir atgimimo šv. Velykų!

Agnė Gurevičienė

Laikinoji generalinė konsulė Los Andžele

Komentarų: 1

  • Danguolė Navickienė

    Labai ačiū, miela Agne. Linkiu Jūsų šeimai Linksmų šv. Velykų!

Parašykite komentarą

Rėmėjai