Baigėsi netikėti, unikalūs ir neramūs Los Andželo Šv. Kazimiero lituanistinės mokyklos jubiliejiniai 2019-2020 mokslo metai

05/30/2020

Baigėsi mokslo metai Šv. Kazimiero lituanistinėje mokykloje

Jau ir užsibaigė šie netikėti, unikalūs ir neramūs Los Andgeles Šv. Kazimiero Lituanistinės Mokyklos jubiliejiniai 2019-2020 mokslo metai, reikalaujantys daug kantrybės ir išradingumo. Nors nebus progos bendrai atšvęsti mokslo metų uždarymo, apdovanoti gerus mokinius ir atsisveikinti su abiturientėmis, pažymiai ir pagyrimo lapai bus išsiuntinėti birželio pradžioje elektroniniu būdu.

Gegužės 16 d. vyko paskutinė Seminaro pamoka. Atsisveikinome su penkiom abiturientėm: Emile Kajotaite, Sofija Žukaite, Alina Variakojyte, Kristina Labutyte ir Laura Van der Sluys. 

Mokytojos Vitalija ir Gida pravedė pamoką, abiturientės jautriai atsisveikino,  Vincas Balandis eiliuotais žodžiais jas išlydėjo vienuoliktokų vardu iš anksto paruošta video medžiaga. Abiturientės buvo apdovanotos įvairiomis premijomis: Steigėjo prel. Kučingio – Laura; Direktorės – Kristina; Onos Razutienės – Sofija; Mokyklos jubiliejinės premijos – Emilė ir Alina. California Lithuanian Credit Union taip pat kiekvieną apdovanojo. 

Netekome net dešimt šeštadienių „gyvos” mokyklos, nuo kovo 14d. iki gegužės 16d. Mokytojos tuoj pat kibo į darbą paruošdamos nuotolines pamokas ir gan sėkmingai bendraudamos su mokiniais ir tėveliais.

Malonu matyti, kad didelė dalis mokslo programos buvo užbaigta. Tėvelių prisidėjimas remiant mokytojų pastangas buvo pats svarbiausias indėlis šiame pasisekime. Nuoširdžiai dėkojame savo kūrybingoms ir pasišventusioms mokytojoms ir ištvermingiems mokiniams ir tėveliams. Valio ! Valio ! Valio !

Mokytojos posėdžiavo du kartus ir aptarė mokinamosios programos ir mokinių pažangą. Beliko dar vienas, paskutinis mokytojų posėdis, gegužės 30d. 

JAV LB Švietimo Tarybos piešinių konkurso „Angelas Lietuvos tautodailėje” laimėtojai:

1-2 kl. kategorijoje antra vieta – Olivia Sanchez (2kl.)

7-10 kl.kategorijoje pirma vieta – Aidas Jarašūnas (8kl.)

Rašinių konkurse paskatinamoji premija skirta Antonijai Venckutei (3kl.) ir Linai Puodžiūnaitei (6 kl.)

Sveikiname mūsų mokinius už puikius darbus. Mokykla jumis didžiuojasi.

Švietimo Taryba paženklina mokytojavimo tarpsnius ypatingu raštu ir dėkoja šioms mokytojoms: Vitalijai Virbukienei – 15 metų; Gidai Urbonienei – 15 metų; Tarai Barauskaitei – 10 metų; Redai Perevičienei – 10 metų. 

Gintarinio Obuoliuko Premija, skiriama „ypatingu entuziazmu ir veiksmingumu pasižymėjusiai mokytojai”,  suteikta Vitalijai Virbukienei. Esame laimingi turint tokias ilgalaikes ir pavyzdingas mokytojas. 

2020-2021 mokslo metų registracija vyks elektroniniu būdu. Netrukus jums pranešime tvarką. 

Šie metai iš mūsų visų reikalavo daug naujo mąstymo. Turėjome pergalvoti senus metodus ir pritaikyti naujus. Viskas išeis į naudą. Per visus pasikeitimus, pamatėm, kad jūsų meilė lietuviškai veiklai ir mokyklai nepasikeitė. Matėte reikalą ir pritapote prie naujų sąlygų. Sveikinu visus ir dedu didelis viltis į mokyklos tęstinumą ir tėvelių tolimesnį užsidegimą.

Linkiu saugiai atostogauti, dar vis džiaugtis vieni kitais ir kaupti jėgas ateinantiems mokslo metams, nežiūrint kokius iššūkius jie atneš.

Su pagarba ir meile,

Marytė Newsom

Parašykite komentarą

Rėmėjai