Lietuviškasis „Burning Man” – laisvės ir nevaržomos saviraiškos festivalis

06/19/2020


„Burning Man“, į Nevados dykumą pritraukiantis apie 70 000 dalyvių, pirmą kartą nuo 1986 m. dėl koronaviruso pandemijos šiais metais neįvyks. Tačiau šio renginio fanai Lietuvoje jį bandys įgyvendinti arčiau namų.

„Burning Man”, Nevada

Lietuvoje „Amber Burn“, paremtas „Burning Man“ laisvės ir nevaržomos saviraiškos sampratomis, vyks rugpjūčio 28–30 dienomis. Pasak organizatorių, slapta vieta bus atskleista likus tik savaitei iki renginio.

„Burning Man“ yra visą savaitę trunkantis renginys, kurio metu Nevados dykumoje statomas laikinas miestas, kuriame viskas yra sukurta tik jo „piliečių”.

„Burning Man”, Nevada

Praėjusiais metais Lietuvos „Burning Man” fanai organizavo „Baltic Burn“ – renginį, į kurį susirinko žmonės iš Australijos, Izraelio, Japonijos, JAV, Meksikos ir kitų šalių.

„Mes sukūrėme magišką atmosferą, panašią į „Burning Man“, kurioje buvo pilna saviraiškos, kūrybiškumo ir paprasto žmonių tarpusavio ryšio“, – pranešime spaudai cituojama Erika Kielė, „Amber Burn“ organizatorė.

„Amber Burn“ organizatoriai taip pat teigė, kad renginys bus nekomercinis, nebus remiamas ir kvies kiekvieną dalyvį tapti jo organizatoriumi.

Visas [renginio] grožis yra tas, kad niekada negali žinoti, kaip jis galų gale atrodys. Kiekvienas dalyvis atsineša dalelę savęs: rengia temines stovyklas, kuria instaliacijas, rengia spektaklius ar savanoriauja“, – sakė Povilas Germanavičius, Lietuvos „Burning Man” fanų bendruomenės vadovas.

Germanavičius pridūrė, kad bendruomeniškumo jausmas renginio dalyviams leidžia jaustis ypatingais.

Tikrasis „Burning Man“ renginys yra didžiulis įvykis, kuriame beveik neįmanoma pamatyti visko, kas vyksta. Tuo tarpu „Amber Burn“ yra „jaukus susibūrimas, kuriame galite susipažinti su visais čia atvykstančiais“, – sakė organizatorius.

„Burning Man”, Nevada

Dėl riboto vietų skaičiaus, norintiems įsigyti bilietus, organizatoriai pataria registracijos formą užpildyti iki liepos 5 dienos. Jų teigimu registracijos procesas yra būtinas norint įsitikinti, kad žmonės gerai supranta „Amber Burn“ sąvoką.

„Daugelis mano, kad mūsų susibūrimai yra panašūs į muzikos festivalius […]“, – sakė G. Germanavičius. „Tačiau svarbu žinoti, kad už bilietą jūs mokate ne kaip į įprastą festivalį, kur viskas atliekama už jus. Viskas, ką patirsite „Amber Burn“, priklausys nuo jūsų pačių.

Originalų straipsnį anglų kalba skaitykite: LRT.lt

Iš anglų kalbos vertė Ingrida Gailiūnė

Parašykite komentarą

Rėmėjai