Nors 2020 metai pilni neaiškumų, baimės ir vis besikeičiančių valstybinių įsakymų, Ramiojo Vandenyno Rajono skautai nutarė pasisemti drąsos ir įkvėpti skautiškos dvasios. Praeitą savaitę mūsų vietiniai skautai pravedė Rambyno virtualią stovyklą: “Užsikrėsk Skautavimu!”. Ši neeilinė stovykla buvo paruošta užsidegusių skautų, kurie norėjo įvygdyti skautų įstatą — “Skautė linksma, susivaldo, ir nenustoja vilties!” Su tuo įššūkiu mintyse ir širdyse skautai iš visos Šiaurės Amerikos prisijungė ir parodė savo skautiškumą ir išradingumą iš namų. Dalyviai tikrai parodė, kad skautybė tegyvuoja mumyse ir kad skautiška dvasia mus vis įtakoja.

Virtuali stovykla „Užsikrėsk Skautavimu”.

2020 stovykla buvo pavadinta “Užsikrėsk Skautavimu!”, nes vadovybė norėjo pripažinti dabartines sąlygas ir įamžinti skautišką išradingumą neįprastos pasaulio krizės akivaizdoje. Taip pat norėjome priminti, kad skautavimas yra džiaugsmingas ir naudingas užsiėmimas; todėl skatinom visus užsikrėsti tomis dorybėmis! Stovyklos ženklas buvo sukurtas talentingos sesės Rasos Hendrickson.  Ženklas sudarytas iš įvairių simbolių: “R” ir “A” primena mūsų stovyklavietę “Rambynas” kur stovi “A” formos namelis, vabalas reprezentuoja virusą ir technologiją – angliškai dažnai virusas yra vadinamas “a bug”, skautų lelija ir rūtelė rodo organizacijos pamatus, net ir ženklo kontūras simbolizuoja stovyklos unikalumą ir technologinį etapą.

Su sesės Sigutės Miller (Ramiojo Vandenyno Rajono vadės) palaiminimu, brolis Gintas Šlapkauskas (stovyklos viršininkas), sesė Vita Reivydaitė (programos vadovė) ir sesė Janina Griciūtė (tinklapio vedėja) paruošė ir pravedė labai unikalią stovyklą. Prisijungė 213 skautų, šeimų ir draugų iš 17 valstijų, 4 rajonų, ir 2 šalių ir sukūrė vieną gražią skautišką šeimą! Vadovai buvo nustebinti dalyvių skaičiumi, o dar daugiau – jų kūrybingumu pristatant nuotraukas stovyklos užsiėmimams. Nes visiems nusibodo žvelgti į kompiuterių ekranus, raginom skautus ir draugus išrast kūrybingus būdus stovyklauti kasdieniniame gyvenime! Programa įtraukė tipinius stovyklinius užsiėmimus, bet juos pritaikė prie kasdieninio gyvenimo. Pavyzdžiui per vasarinę stovyklą reikia paruošti stovyklavietę, pastatyti ir papuošti palapinę ir sukurt skilties/būrelio gairelę. Buvo duota užduotis namie įrengti stovyklavietę, ją asmeniškai papuošti ir sukurti vėliavėlę. Kai stovyklautojai atliko užduotis, jie įteikė nuotraukas vadovybei ir tos nuotraukos buvo įvestos į stovyklos svetainę: rambynas2020.com. Iki sekančių metų stovyklos bus galima pasižiūrėt visų skautų ir šeimų kūrybingumą ir pasidžiaugti “Užsikrėsk Skautavimu!” prisiminimais.

Sesė Sigute Miller (su dukra sese Lana)
Brolis Gintas Šlapkauskas su sese Janina Griciūte
Sesė Vita Reivydaitė
Sesė Rasa Hendrickson

Rajono vadovybės troškimas yra priminti skautams, kad stovykla nėra vienintelis būdas skautauti, — dėvint uniformą ir šlipsą ar ne skautai įtakoja savo aplinką, šeimas ir draugus. Tegyvuoj skautybė! Vis budėkime — Dievui, Tevynei ir artimui! Kviečiame visus aplankyti rambynas2020.com ir užsikrėsti skautavimu! Norintiems, bus galimybė palitki auką, kuri padės išlaikyti ir atnaujinti mūsų mylimą stovyklavietę “Rambynas”.

Parašykite komentarą

Rėmėjai