Informacija rinkėjui, kaip balsuoti paštu

09/23/2020

Jeigu užsiregistravote balsavimui LR Seimo rinkimuose paštu, Jūsų nurodytu adresu gausite voką su rinkėjo kortele, Pasaulio lietuvių vienmandatės rinkimų apygardos Nr. 71 rinkimų biuleteniu, daugiamandatės rinkimų apygardos biuleteniu ir trimis vokais. Prašome patikrinti, ar gavote visus išvardintus dokumentus, ar rinkėjo kortelėje nurodytas Jūsų duomenys ir atidžiai susipažinti su balsavimo paštu instrukcijomis, kad Jūsų balsas būtų įskaitytas.

Jūsų veiksmai balsuojant:

1. Daugiamandatės rinkimų apygardos rinkimų biuletenyje pažymėkite tą kandidatų sąrašą, už kurį balsuojate.

2. Jūs galite paduoti pirmumo balsus už to sąrašo, už kurį balsavote, kandidatus. Biuletenio apačioje į langelius įrašykite penkių kandidatų numerius iš to sąrašo, už kurį balsavote. Kandidatų pavardžių nerašykite. Už vieną kandidatą Jūs galite duoti tik vieną pirmumo balsą. Pagal paduotus pirmumo balsus nustatoma kandidatų sąrašo galutinė eilė.

3. Vienmandatės Pasaulio lietuvių rinkimų apygardos Nr. 71 rinkimų biuletenyje pažymėkite pavardę to asmens, už kurį balsuojate, padarydami rinkimų biuletenyje atitinkamą žymą.

4. Užpildę rinkimų biuletenius, įdėkite juos visus į vidinį balsavimo voką ir voką užklijuokite.

5. Užklijuotą vidinį voką ir rinkėjo kortelę įdėkite į išorinį balsavimo paštu voką ir jį užklijuokite.

6. Išorinį voką įdėkite į trečią geltoną voką, ant kurio užrašytas Lietuvos Respublikos generalinio konsulato Los Andžele adresas. Voką užklijuokite ir nedelsiant išsiųskite (vokas jau yra apmokėtas!).

Papildoma informacija:

  • Jūsų balsas bus įskaitytas, jeigu ant voko esanti išsiuntimo data bus ne vėlesnė negu 2020 m. spalio 11 d. ir jeigu Lietuvos Respublikos generalinis konsulatas Jūsų dokumentus gaus iki 2020 m. spalio 16 d. Atsižvelgiant į pandemijos metu galimus pašto sutrikimus, rekomenduojame balsavimo dokumentus išsiųsti kuo anksčiau.
  • Informaciją apie Seimo rinkimus, partijas ir jų programas, kandidatų į Seimo narius biografijas, informaciją apie rinkimų organizavimą Jūs galite rasti internete adresu: www.vrk.lt
  • Jeigu turite klausimų, kreipkitės į generalinį konsulatą Los Andžele el.p. kons.losandzelas@urm.lt arba tel. (424) 341-8701.

DĖMESIO! Užsiregistruoti balsavimui paštu galima iki rugsėjo 28 d. https://www.rinkejopuslapis.lt/

Parašykite komentarą

Rėmėjai