Litvakų stilius: lietuviškos ir žydiškos virtuvės panašumai ir skirtumai

10/23/2020

Iš kur į lietuvių virtuvę atkeliavo lietiniai blyneliai ir šaltibarščiai? Kaip litvakų kulinarinis paveldas persipynė su lietuviška virtuve? Kokius patiekalus pasaulis paveldėjo iš Lietuvos žydų, pasklidusių po visą pasaulį? Jei Jums įdomios kulinarinės kelionės, kviečiame į spalio 18 d. vykusį virtualų renginį, kurio metu galėsite sužinoti įdomių dalykų bei gausite pristatomų patiekalų receptų.

Litvakų virtuvė yra tokia artima mums puikiai pažįstamai lietuviškai tradicinei virtuvei, jog kartais net sunku pakeisti suvokimą, kad visa tai, ką mes, lietuviai laikėm „savo“ maistu, iš tiesų yra žydiški patiekalai (pvz., netikras zuikis, balandėliai, kugelis, bulviniai blynai, silkių patiekalai, lietiniai blyneliai su įdarais, meduolis, barankos (beigeliai), obuolių pyragai ir t.t.)”, – sako viena šio vebinaro dalyvių maisto tinklaraštininkė, kulinarinių knygų autorė ir šefė Nida Degutienė.

Pokalbyje taip pat dalyvauja ir savo įžvalgomis bei patiekalų receptais dalinasi žinomas Niujorko šefas, restorano „The Gefilteria” įkūrėjas bei kulinarinių knygų autorius Jeffrey Yoskowitz.

Renginį organizavo The Vilna Shul, LR generalinis konsulatas Niujorke bei LR kultūros atašė JAV Gražina Michnevičiūtė.

Parašykite komentarą

Rėmėjai