Ar žinojote, kad Lietuvos Respublikos piliečių užsienyje sudaryti civilinės būklės aktai (santuokos, ištuokos, vaikų gimimai, mirtys) privalo būti įtraukti į apskaitą Lietuvoje? Tą padaryti galima ir neapsilankius generaliniame konsulate – prašymai civilinės metrikacijos įstaigoms Lietuvoje gali būti perduodami elektroniniu būdu arba registruotu paštu/per kurjerį.

Jeigu Lietuvoje naudojatės elektronine bankininkyste arba turite elektroninį/mobilų parašą, prašymus pateikti galite internetu: https://mepis.registrucentras.lt/web/mepis

Jeigu neturite galimybių prašymų pateikti internetu, juos galite siųsti tiesiogiai civilinės metrikacijos įstaigoms Lietuvoje registruotu paštu ar per kurjerį – tokiu atveju dėl reikalingų dokumentų rekomenduojame susisiekti su civilinės metrikacijos įstaiga.

Dėl užsienyje sudarytų civilinės būklės aktų įtraukimo į apskaitą Lietuvoje galite kreiptis ir asmeniškai atvykę į generalinį konsulatą (būtina išankstinė registracija). Taip pat generaliniame konsulate galite užsakyti ir asmens tapatybės kortelę su elektroniniu parašu, leidžiančiu gauti daugelį viešųjų paslaugų elektroniniu būdu.

Daugiau informacijos: https://la.mfa.lt/losandzelas/lt/naujienos/civilines-metrikacijos-paslaugas-galima-gauti-ir-neatvykus-i-generalini-konsulata

Parašykite komentarą

Rėmėjai