Virtuali „Rudenėlio” šventė lituanistinėje mokykloje „Genys“

01/12/2021

Spalio 30 dieną „Genio” mokyklos mokiniai surengė kasmetinę „Rudenėlio” šventę. Gaila, kad šiais metais šventė vyko virtualioje erdvėje. Nepaisant to, šventė buvo puiki. Nuo pat ryto visi mokiniai rinkosi į pamokas savo virtualiose klasėse, kur ne tik mokėsi lietuvių kalbos, bet ir aptarė Vėlinių svarbą Lietuvoje ir kaip kitos tautos jas švenčia.

Na, o į dienos pabaigą, visi susirinko į vieną didelį būrį prie kompiuterių ekranų, pasipuošę su savo kostiumais. Labai smagu matyt, kad ne tik vaikai pasipuošė kostiumais, bet ir tėveliais. Mokytoja Vanesa Kaselionis parengė įvairius žaidimus, kuriuos buvo galima žaisti visiems kartu ir stebėti kaip kam sekasi. Vienas linksmiausių žaidimų visiems buvo šeimos nario vyniojimas į mumiją naudojant tualetinį popierių. Gerai, kad jo trūkumo šiuo metu nėra. Reikėjo statyti bokštus iš vaisių, atsirado be galo išradingų vaikų, kaip galima tą padaryti, naudojant įvairiais priemones, kurias galima rasti namie. Prieš šventę, vaikai turėjo lauke prisirinkti įvairių rudeniškų lapų, kurie irgi buvo naudojami bendroms rungtims. 

Ypač mokantis virtualioje erdvėje, vaikams yra svarbu žinoti, kad jų bendruomenė yra ne tik jų klasėse, bet ir visoje mokykloje, kad jie gali ir toliau būti kartu nors ir nesusirenkant į mokyklą, kad jie gali žaisti ir džiaugtis rudeniu virtualioje erdvėje ir juoktis už pilvų susiėmę.

Nuotraukų galerija:

Parašykite komentarą

Rėmėjai