Virtuali žiemos šventė „Genio” lituanistinėje mokykloje

01/12/2021

Gruodžio 19 dieną San Francisko „Genio“ mokykloje praūžė nuostabi kalėdinė žiemos šventė. Šiais metais ji buvo visai kitokia nei ankščiau. Nebuvo rytmetinio šurmulio persirenginėjant kostiumais ir ruošiantis spektakliams, nebuvo sujudimo nešiojant įvairias dekoracijas į salę, nebuvo tėvelių aplink puošiančių stalus, nebuvo gardaus vaišių stalo. Mes to esame be galo išsiilgę. 

Nepaisant visko, mokytojos ir visos šeimos puošėsi namuose, ieškojo savo kalėdinių kepurių, kad tik spėtų jas užsidėti, prieš prasidedant virtualioms pamokoms; nekantravo atsidaryt dovanėles, kurias tėvų komitetas atsiuntė ir vaikams ir mokytojoms. 

Diena prasidėjo įprastai, savo klasėse, vaikai repetavo savo eiles, dainas, pasirodymus ir ruošėsi bendrai šventei. Šventė prasidėjo kartu žiūrint Kauno Kamerinio Teatro internetu transliuojamą Spektaklį „MILŽINAS MAŽYLIS” ir sužinojo labai daug įdomios informacijos apie Lietuvos piliakalnius. Spektaklis baigėsi nuotaikingu Kalėdų Senelio sveikinimu iš Lietuvos. Na, o tada ir prasidėjo taip ilgai laukta Genio mokyklos šventė. 

Mūsų mažiausieji mokinukai, kartu su mokytoja Erika, parengė nuostabią programa su dainom ir vaišėmis, pasakodami apie Kalėdines tradicijas Lietuvoje, apie įvairių patiekalų reikšmę ant mūsų kūčių stalo, sudainavo ne vieną dainą. Džiugu buvo žiūrėt, kaip vaikai stengėsi ir jaudinosi, bet tuo pačiu ir didžiavosi savo pasirodymu. Na, o po jų sekė ir visos kitos klasės su savo eilėraščiais, dainomis, pasakomis. Kiekvienas vaikas turėjo savo eiles, išgirdome kiekvieno vaiko balsą. Kaip smagu girdėti mūsų mokinukus drąsiai kalbant lietuviškai ir matyti, kiek jie jau yra išmokę. 

Šventės antroje pusėje žiūrėjome įvairius sveikinimus, vaikų paruoštus animuotus atvirukus ir filmukus, įvairius pasakojimus apie kiekvienos šeimos tradicijas. 

Šventė baigėsi bendromis dainomis su mūsų nuostabiąją mokytoja Vanesa. Sunku buvo išsiskirti, nes buvimas kartu, nors ir virtualioje erdvėje, yra pats geriausias mūsų laikas dabar. 

Aida Sakalauskaitė

Parašykite komentarą

Rėmėjai