Netradicinė „Kalėdinės Eglutės” šventė Los Andželo Šv. Kazimiero lituanistinėje mokykloje

01/13/2021

Los Andželo Šv. Kazimiero lituanistinės mokyklos mokiniai, mokytojai, tėveliai bei svečiai 2020 m. gruodžio 19 d. buvo pakviesti į nuotolinę „Kalėdinės Eglutės” šventę. Griežtos pandeminės sąlygos lituanistinės mokyklos kolektyvą privertė į šventinį Kalėdų laukimo metą pažvelgti itin kūrybingai ir, pasitelkus naujausių technologijų siūlomas galimybes, virtualiai į mokinių namus bei širdis perkelti bent dalelę tradicinio šventinio mokyklinio šurmulio ir  džiugesio. 

Šv. Kazimiero lituanistinės mokyklos mokytojos su direktore M. Newsom

Per šimtas šeimų šventiškai pasipuošę ir jaukiai įsikūrę savo namuose vienu metu jungėsi stebėti gyvai transliuojamos programos. Kalėdinės Eglutės programą tradiciškai atidarė mokyklos direktorė Marytė Newsom visus pasveikindama su artėjančiomis šventėmis bei pristatydama Kalėdinį video montažą, kurį sukūrė buvęs mokyklos mokinys Vytas Gedvila ir jo mama, lituanistinės mokyklos mokytoja Viktorija Gedvilienė.

Šv. Kazimiero lituanistinės mokyklos seminaristai

Jame skambėjo mokinių – nuo jauniausių Kiškių klasės auklėtinių iki vyriausiųjų seminaristų, paruošti sveikinimai ir palinkėjimai belaukiantiems Šv. Kūčių ir Kalėdų bei švenčiantiems Chanuką, trumpi vokaliniai ir instrumentiniai pasirodymai, eilėraščių eilutės. Maloniai nuteikė kalėdinio Vilniaus vaizdai.

Kalėdinė fotoprojekcija ant Vilniaus Katedros fasado
Kalėdinė fotoprojekcija ant Vilniaus Katedros fasado

Ypatingo dėmesio ir komplimentų susilaukė ankstesnių mokslo metų „Kalėdinių Eglučių” prisiminimų galerija – foto akimirkos iš praėjusių mokyklos šventinių pasirodymų. 

Kalėdinė eglutė 2019
Kalėdinė eglutė 2018

Džiugu, kad eksperimentinis 2020-2021 mokslo metų nuotolinio mokymosi semestras Los Andželo Šv. Kazimiero lituanistinėje mokykloje buvo sėkmingai užbaigtas penkiolikos nenuilstančių mokyklos mokytojų bei mokinių šaunaus komandinio darbo dėka. Stiprūs esame kartu. Dalinimasis gėriu gyvai, per fizinį atstumą ar internetinėje erdvėje užaugina dvasios sparnus ir šiluma pripildo širdis. Tad sparnuotų, šiltų ir jaukių Naujųjų Metų!                                        

Parašykite komentarą

Rėmėjai