Visi pasaulio lietuviai kviečiami kartu parodyti, kad Lietuva nėra tik taškelis žemėlapyje – ji yra visur, kur plaka lietuviška širdis. Kuriame pasaulio krašte begyventume, Vasario 16-osios proga pražyskime trispalvės spalvomis:

🟡 Čiupkime trispalves vėliavėles, ant medinio pagaliuko pririštas trispalves juosteles ar kitaip pasitelkime trispalvę vaizduotę;

🟢 „Pasodinkime“ jas visame pasaulyje, kur gyvena lietuviai: miestų aikštėse, prie istorinių, valstybinių simbolių ar tiesiog pievoje, miške, paplūdimyje;

🔴 Nufilmuokime „trispalvių jūrą“ (horizontaliai, apie 10-20 sekundžių) ir vaizdo įrašus bei nuotraukas iki vasario 15 d. atsiųskime el.p. trispalves@gmail.com (nurodykite miestą ir šalį). Tiesa, video reportažų ir nuotraukų iš vasario 16-osios minėjimo lauksime ir vėliau, tačiau nedelskite. Visi vaizdai bus perduoti Lietuvos žiniasklaidai, iš jų bus sukurtas globalus pasaulio lietuvių vasario 16-osios trispalvių bangavimo per pasaulį vaizdo klipas.

Kaip gimė ši idėja? Lietuvos generalinio konsulato Los Andžele sausio 13-osios proga „pasodinta“ neužmirštuolių pieva Santa Monikos paplūdimyje sujaudino paprastu gražumu. Norisi, kad vasario 16-osios proga ši pieva dar ryškiau ir plačiau pražystų atkurtos Lietuvos valstybės simbolio – trispalvės – žiedais ir nubanguotų per visą pasaulį, simbolizuodama, kad prieš 103 metus atkurta Lietuvos valstybė yra kur kas platesnė, nei jos teritorinės ribos.

Padovanokime sau ir mūsų valstybei unikalią trispalvių jūros pasaulyje dovaną! Su gimtadieniu, Lietuva!

Akcija organizuojama pasaulio lietuvių bendruomenės, Italijos lietuvių bendruomenės Sardinijoje ir Lietuvos Respublikos generalinio konsulato Los Andžele.

Parašykite komentarą

Rėmėjai