Aktyvūs pasaulio lietuviai pristato naują projektą, skirtą pilietybės temai ir pilietiškumo ugdymui

04/09/2021

Prieš 2020 metų LR Seimo rinkimus suburta diasporos pilietinės iniciatyvos „Mūsų Metas DABAR“ viešųjų ryšių komanda, pasibaigus rinkimų vajui, neišsiskirstė ir buriasi naujam projektui. „Pilietybė“ – jau veikiančios paskyros socialiniuose tinkluose „Facebook“ ir „LinkedIn“ pavadinimas, artimiausiomis savaitėmis virs į pilietiškos minties interneto portalą Pilietybė.lt, rašoma „LT Diasporos“ pranešime žiniasklaidai.

Tokiam sprendimui penkių žmonių komandą įkvėpė vertybinė bendrystė ir sėkminga veikla, kurios rezultatai buvo įvertinti Viešųjų ryšių konkurso „PR Lapės“ apdovanojimu.

„PR Lapės“ apdovanojimai

„Projektas „Pilietybė“ yra dedikuota informacinė erdvė. Jos tikslas – pilietybės tematikos aktualizavimas ir pilietiškumo ugdymas diasporoje ir Lietuvoje. Siekiame, kad pilietiškumas taptų kasdiene, ne vien progine ar priešrinkimine tema.

Esame pasiruošę bendradarbiauti su visomis suinteresuotomis organizacijomis, žiniasklaidos priemonėmis bei pavieniais aktyvistais, tikinčiais, kad pilietinė branda padeda vienyti tautą ir kuria saugesnę Lietuvą pasaulyje“, – sako projektą įgyvendinančios VšĮ „LT Diaspora“ vadovė Lina Dusevičienė.

„LT Diaspora“ vadovė Lina Dusevičienė

„Pilietybė“ komandos nariai yra gerai žinomi diasporos veiklos lauke. Ekonomikos profesorius Dr. Rimvydas Baltaduonis yra JAV lietuvių bendruomenės tarybos narys, „Mūsų Metas DABAR“ iniciatorius ir buvęs Pasaulio lietuvių bendruomenės (PLB) valdybos narys.

Ekonomikos profesorius Dr. Rimvydas Baltaduonis

Profesionaliosios diasporos telkimo ir įveiklinimo projektų koordinatorė Lina Dusevičienė (Lietuva) yra ilgametė tarptautinio lietuvių profesionalų tinklo „Global Lithuanian Leaders“ bendradarbė. Žurnalistė ir visuomenininkė Daiva Lapėnaitė yra Italijos lietuvių bendruomenės apylinkės Sardinijoje pirmininkė.

Italijos lietuvių bendruomenės apylinkės Sardinijoje pirmininkė Daiva Lapėnaitė/LRT.lt nuotr.

Prekinių ženklų strategas Vaidas Matulaitis iš Estijos yra PLB valdybos narys, buvęs Estijos lietuvių bendruomenės pirmininkas. Lituanistinio švietimo ekspertė Donata Simonaitienė – lituanistinės mokyklos Airijoje vadovė ir PLB Švietimo komisijos narė.

PLB valdybos narys Vaidas Matulaitis, Estija ir lituanistinės mokyklos Airijoje vadovė ir PLB Švietimo komisijos narė Donata Simonaitienė.

Pagrindinė projekto „Pilietybė“ misija – jungti Lietuvą ir jos diasporą pilietybės ir pilietiškos minties pagrindu – nuo paso iki pasaulėvokos.

Straipsnis publikuotas LRT.lt

Parašykite komentarą

Rėmėjai