JAV Lietuvių Bendruomenės Krašto Rinkimų Komisija kviečia aktyviai registruotis ir balsuoti Tarybos rinkimuose. Registruojantis užtruksite tik kelias minutes, o balsuoti gali visi 18 m. sulaukę lietuviai ir jų pilnamečiai šeimos nariai (lietuviai ar amerikiečiai sutuoktiniai bei vaikai).

Jau septintą dešimtmetį skaičiuojanti JAV Lietuvių Bendruomenė yra vienintelė organizacija, vienijanti visus Amerikoje gyvenančius lietuvius ir jų šeimų narius. JAV LB veikla yra be galo įvairi: remia lituanistines mokyklas, organizuoja kultūrinius renginius, dainų ir šokių šventes, sporto turnyrus, mokslo simpoziumus, atstovauja Amerikos lietuviams Pasaulio Lietuvių Bendruomenėje. Taryba yra svarbiausias JAV LB padalinys, nustatantis organizacijos veiklos kryptį bei būdus. Todėl šie rinkimai yra ypatingai svarbūs JAV gyvenantiems lietuviams ir juose išrinktų kandidatų sprendimai darys įtaką visoms Amerikos lietuvių bendruomenėms. Labai svarbu kiekvienam iš mūsų aktyviai dalyvauti rinkimuose ir atsakingai išrinkti kandidatus, kurie vadovaus šiai organizacijai ateinančius trejus metus. JAV LB Tarybos rinkimuose balsuoti gali visi JAV LB nariai. Balsuoti galima internetu arba paštu:

  • Balsavimas internetu yra paprasčiausias ir efektyviausias būdas dalyvauti rinkimuose. Svarbu iki balandžio 15 d. užsiregistruoti užpildant šią formą. Užsiregistravusieji balsuoti internetu gegužės 1 d. gaus elektroninį laišką su nuoroda balsavimui. Balsuoti bus galima bet kuriuo metu gegužės 1 – 15 dienomis.
  • Tie, kurie galimybės balsuoti internetu neturi, gali balsuoti paštu. Norint tai padaryti, reikia pateikti savo gyvenamosios vietos adresą, kuriuo būtų siunčiama balsuotojo kortelė. Adresą reikia pateikti asmeniškai arba paštu iki balandžio 15 d. apylinkės rinkimų komisijai (jei apylinkės komisijos nėra – apygardos komisijai), kuriai balsuotojas priklauso. Jei adresą siunčiate paštu, prašome jį siųsti jūsų apygardos ar apylinkės komisijai – adresus rasite rinkimų komisijų skiltyje. Iki gegužės mėn. 1 d., užsiregistravę balsavimui paštu gaus balsuotojo kortelę ir informaciją, kaip reikia ją užpildyti bei grąžinti rinkimų komisijai ne vėliau kaip 2021 m. gegužės 15 d. (balsavimas laikomas teisėtu, jei pašto antspaudo data yra ne vėlesnė kaip gegužės 15 d.).

KANDIDATAI
Vakarų pakrantės kandidatai pagal apygardas / rinkimų rajonus
Vakarų raj. 1:

  • Edvardas Gailiūnas – Los Angeles apylinkė. Profesija: Inžinierius
  • Raimundas Šilkaitis – Los Angeles apylinkė. Profesija: Farmacijos pramonės konsultantas
  • Ringailė Barysaitė – Los Angeles apylinkė. Profesija: Bankininkystė
  • Tomas Karanauskas – Los Angeles apylinkė. Profesija: Kunigas
  • Vaidas Šukys – San Francisko apylinkė. Profesija: Verslininkas, visuomenininkas, kapitonas
  • Živilė Gimbutaitė – Los Angeles apylinkė. Profesija: Literatūrologė

Vakarų raj. 2:

  • Daiva Dambrauskas – Seattle apylinkė. Profesija: Human Resources Professional
  • Ernesta Ingelevičiūtė – Portlando apylinkė. Profesija: Karjeros konsultantė / Projektų vadovė

Vakarų raj. 3:

  • Kęstutis Eidukonis – Arizona apylinkė. Profesija: Buvęs Karininkas, Verslo Konsultantas, Žurnalistas, Mokytojas

Daugiau informacijos apie kandidatus rasite čia: https://javlb.org/kandidatai/

Balsavimui rinkimuose užsiregistruokite ČIA / Register to vote HERE: https://javlb.org/register/

Parašykite komentarą

Rėmėjai