Šylant orams atsigaivinkite šalta burokėlių sriuba

04/23/2021

Šylant orams, keičiasi ir žmonių mitybos ypatumai. Šaltu oru mus traukia prie sotesnio, riebesnio maisto, šiltesniu – norisi kažko gaivaus ir mažiau kaloringo. Turbūt kiekvienas lietuvis žino, kas yra šaltibarščiai. Šaltibarščiai kitaip dar vadinami šalta burokėlių sriuba arba kaip vaikai mėgsta vadinti – „pink soup”, dažnai valgoma karštu metų laiku. Nors gyvenant Kalifornijoje ja neretai mėgaujamės ir žiemą.

Jeigu šią sriubą jau esate gaminę, gerai žinote kur ir kokių ingridientų galima gauti. O jei dar neesate išbandę savo kulinarinių sugebėjimų gaminant šį „rausvą siurbalą”, pats laikas išmėginti. Ką gi daugiau veikti karantino metu?

ŠALTIBARŠČIŲ RECEPTAS

Ingredientai:

1 litras kefyro (Lifeway Kefir Plain)

1 puodelis pieno

1 šaukštas grietinės

3 vidutinio dydžio virti burokėliai

1 didelis agurkas

1 puodelis supjaustytų svogūnų laiškų

1 šaukštas krapų

3 virti kiaušiniai

Cukrus ir druska

Gaminimo eiga:

Į didelį puodą ar dubenį supilame kefyrą, pieną ir grietinę. Gerai išmaišome. išvirtus ir atvėsusius burokėlius sutarkuojame paprasta tarka, agurkus supjaustome norimo dydžio kubeliais, suberiame krapus ir supjaustytus svogūnus. Įberiame druskos ir cukraus pagal skonį. Kas nemėgsta labai rūgščiai, gali įdėti daugiau cukraus. Cukrus gerai išbalansuoja rūgštumą. Kam trūksta rūgštumo, gali įspausti šiek tiek citrinos. Visą laiką ragaukite. Šaltibarščių skonis labai priklauso nuo prieskonių.

Šaltibarščiai patiekiami su virtomis ar orkaitėje keptomis bulvėmis.

SKANAUS!

Parašykite komentarą

Rėmėjai