Gegužės 1 d. buvo išsiųsti internetinio balsavimo biuleteniai tiems, kurie iš anksto buvo užsiregistravę balsuoti internetu ar paštu. Pasitikrinkite savo elektroninio pašto dėžutes ir jau dabar balsuokite JAV LB XXIII Tarybos rinkimuose. Balsuoti galima iki gegužės 15-tos dienos. Vėliau gauti balsai nebus priimti.

Tuos, kurie nespėjote užsiregistruoti ir norėtų balsuoti, kviečiame atvykti į Šv. Kazimiero parapiją šį sekmadienį gegužės 9-tą dieną 10val. Balsavimas vyks po Šv. Mišių. Balsuojantys turės parodyti savo asmens tapatybės kortelę su įrodymu, kad jie gyvena LA LB apylinkėje – pietinėje Kalifornijoje. Visi apylinkės lietuviai, jų sutuoktiniai, net ir ne lietuviai ir jų vaikai sulaukę 18 metų amžiaus turi teisę balsuoti.

Jei norite balsuoti, bet negali atvykti į Šv. Kazimiero parapiją šį sekamdienį arba turite klausimų apie rinkimus, prašome susisiekti su Danguole Navickiene tel. (818) 618-0105.

Iki gegužės 6d. internetu balsavusių žmonių skaičiai

Vakarų Apygardos, 1-o rajono kandidatai: / Western District, 1-st Region candidates:

Ringailė Barysaitė

Ringailė Barysaitė. Los Andželo apylinkė.

Profesija: Bankininkystė.

Aprašymas: Gimiau Lietuvoje ir nuo keturių metų gyvenu Los Andžele. Nuo mažens skautauju ir daugelį metų jiems vadovauju. Šiuo metu esu Palangos Tunto tuntininkė. Baigus Šv. Kazimiero Lituanistinę mokyklą iš karto pradėjau dirbti kaip mokytojos pagalbininkė, o dabar jau septynerius metus mokytojauju. Praeitais metais buvau išrinkta JAV Lietuvių Jaunimo Sąjungos švietimo reikalų direktore. Los Andžele prisidedu prieapylinkės renginių organizavimo kaip Lietuvių Dienos ir įvairių minėjimų. Baigiau Kalifornijos universitetą Davis įsigijau psichologijos specialybę. Tačiau šiuo metu dirbu finansinėje institucijoje, paskolų skyriuje. Aš mėgstu dirbti su žmonėmis, ypač su jaunimu ir jiems padėti, Tad planuoju tęsti studijas pedagogikos srityje. Stebėdama Los Andželo bendruomenės veiklą, manau kad būtų galima daugiau jaunimo pritraukti. JAV Lietuvių Jaunimo Sąjunga neseniai atsinaujino ir stipriai dirba šiuo klausimu. Būdama JAV LB XXII-osios Tarybos jaunimo reikalų komisijos pirmininke stengiuosi tai atlikti ir norėčiau tęsti šį darbą toliau jei būsiu išrinkta.

***

Edvardas Gailiūnas

Edvardas Gailiūnas. Los Andželo apylinkė.

Profesija: Inžinierius.

Aprašymas: Aktyvus lietuvių bendruomenės Los Andžele narys, lietuviškų renginių organizatorius, renginių video ir garso operatorius, DJ, LR Generalinio konsulato LA, parapijos ir lietuvių bendruomenės kūrybinių idėjų vykdytojas. Kauno Technologijos Universitete (KTU) baigiau mechanikos inžinieriaus bakalaurą. Amerikoje įgijau daug praktikos, dirbdamas su įvairia technika, tai padėjo lengviau perprasti naujas technologijas ir žinias pritaikyti organizuojant lietuviškus renginius lietuvių bendruomenėje. Norėčiau ir toliau prisidėti prie lietuviškos veiklos, pritraukti daugiau žmonių į lietuvių bendruomenės renginius, įnešti naujų idėjų.

***

Živilė Gimbutaitė

Živilė Gimbutaitė. Los Andželo apylinkė.

Profesija: Literatūrologė.

Aprašymas: Augant Bostone lankiau lietuvių šeštadieninę mokyklą ir dalyvavau lietuvių skaučių veikloje. Los Angeles nuo 1966 m. įsijungiau į Skautų Akademikų draugiją ir D. Razutienės tautinių šokių grupę „Spindulys“. Protarpiaisdalyvavau Santaros – Šviesos suvažiavimuose Tabor Farm MI ir nuo 1984 m. Baltų studijų (AABS) konferencijose. Metų bėgyje skelbiau straipsnius apie lietuvių literatūrą bei tautosaką lietuvių spaudoje ir dabar, 2020-21, užsiimu šia veikla.Esu literatūrologė su margu reziumė: B.A. psichologijoj ir mokytojos kredencialai, UCLA; M.A. dramoje, CSU Northridge mokytojavimas, redaktorės bei sekretorės darbas Etnomuzikologijos UCLA; Ph.D. lyginamoj literatūroj, Bloomington, 1990 m. baigusi studijas ir įgijus akademinio darbo patirties Indianos Un-te, dėsčiau literatūrą ir anglų k. VDUn-te Kaune (1991-93 ir vėliau 1999 ir 2010). Tuo tarpu Kalifonijoj dėsčiau anglų k. ir lit. Bendruomenės kolegijose – Victor Valley, College of the Desert, ir UC Riverside Extension (1998 – 2013). Esu dviejų monografijų ir eilės straipsnių autorė, trijų knygų redaktorė, dviejų knygų vertėja. Pastaruoju metu gvildenu mano mėgiamą išeivijos lietuvių poeziją.Įdomu stebėti, kaip LB veikla keičiasi, kartais kartojasi ir plinta laikotarpyje tarp mano vaikystės ir dabarties. Vietoje stebėti, norėčiau daugiau prisidėti prie šios veiklos ir palaikyti ryšį su įvairių kartų ir įvairių imigracijos bangų lietuviais. Man ypač rūpi visuomeninė ir kultūrinė LB veikla.

***

Tomas Karanauskas

Tomas Karanauskas. Los Andželo apylinkė.

Profesija: Kunigas.

Aprašymas: Mano pagrindinė lietuviška veikla yra rūpintis it patarnauti Vakarų pakrantėje gyvenantiems lietuviams.Esu gimęs Kaune katalikiškoje tremtinių šeimoje. Baigęs vidurinę mokyklą 1992 m.įstojau į Kauno Vytauto Didžiojo Universitetą Teologijos fakultetą. 1998 m. arkivyskupas Sigitas Tamkevičius suteikė diakonato šventinimus. Tais pačiais metais paskirtas į Šiaulius pastoracinei tarnybai Šiaulių respublikinėje ligoninėje su sunkiai sergančiais ligoniais, taip pat katalikiškos mokyklos kapelionu. Dirbau su labdaringomis organizacijomis Europoje, užsiėmiau Caritas veikla. 1999 m. Šiaulių vyskupas Eugenijus Bartulis suteikė kunigystės šventinimus. Paskyrė Šiaulių N. P. Marijos parapijos vikaru, po 8 mėnesių tos pačios parapijos klebonu. Organizavau šeimų būrelius, dirbau su vaikais, turinčiais negalių. Vėliau pakviestas patarnauti į Jungtines Amerikos Valstijas Putnam (CT) Marijos Vargdienių Seserų kongregacijos kapeliono pareigoms, patarnaujant vietos lietuviams. Vėliau baigęs tarnystę buvo paskirtas trijų parapijų klebonu Lietuvoje. 2004 m. buvau pakviestas tarnystei į Los Angeles Šv. Kazimiero parapiją, kur ir šiuo metu atlieku savo kunigiškąją tarnystę.

***

Raimundas Šilkaitis

Raimundas Šilkaitis. Los Andželo apylinkė.

Profesija: Farmacijos pramonės konsultantas.

Aprašymas: Tikrai džiaugiamės gyvendami tarp lietuvių Los Andžele. Mums didelis džiaugsmas priimti atvykusius iš Lietuvos. Visuomet ieškau priemonių puoselėti lietuviškumą, pvz. dalyvaujam lietuviškuose renginiuose, parengimuose, bažnyčiose, mokyklose, šokių grupėje Retro, ir t.t. Suruošiau kaip pirmininkas pereitą „Lietuvių Dienų” šventę, kuri sėkmingai turėjo didžiausią skaičių atlikėjų ir vieną iš didžiausių dalyvių skaičių. Kaip LA pirmininkas aktyvai dalyvauju ir ruošiuminėjimus ir koncertus, pvz. „Priesaikos” koncertą ir susibūrimą prisiminti vasario 16 per Kovid. Palaikom ir padedam Lietuvos konsulatui Los Andžele.Turiu bakalaurą farmacijos srityje, doktoratą iš farmakologijos mokslų ir magistro laipsnį biznio administravimo srityje. Esu dirbęs ligoninėse, vaistų ir medicininių prietaisų gamyklose. Esu buvęs skyriaus direktorius ryšiams, su valdžios gamybos priežiūros įstaigomis (FDA), palaikyti. Šiuo metu esu konsultantas įvairiose farmacijos įstaigose.Prisidedu prie Lietuvių Bendruomenės darbų ir jų projektų, noriu tęsti prisidėjimo prie bendruomenės išlaikymo ir auginimo. Lietuvių Bendruomenė turi būti gyva organizacija, nenukrypstanti nuo steigėjų užsibrėžto tikslo. Todėl numatau daug darbo ateityje, tebesu pasiryžęs dirbti Bendruomenės gerovei, nes naujoms kartom ji tikrai bus dar reikalingesnė.

***

Vaidas Šukys

Vaidas Šukys. San Francisko apylinkė.

Profesija: Verslininkas, Visuomenininkas, Kapitonas.

Aprašymas: Seniai jau kirba noras atstovauti Lietuvos išeiviją jos bendruomenių struktūrose ir stiprinti išeivijos sąsają su Lietuva. Nemažą savo gyvenimo dalį praleidau JAV, Kalifornijos Valstijoje, San Francisko mieste bei šio miesto apylinkėse.2020 metais kandidatavau į LR Seimą, norėdamas padirbėti Lietuvos labui. Tačiau pritrūkus visai nedaug iki Seimo nario etato, teko grįžti atgal į JAV kur noras tęsti panašią veiklą dar labiau išaugo. Trumpai apie mane:Esu aktyvistas nuo prigimties. 2000 m. būdamas Lietuvos Žemės Ūkio Universiteto Studentų Atstovybės Prezidentu, organizuodavau judėjimus prieš aukštojo mokslo skurdinimą bei prieš biudžeto mažinimą mokslui Lietuvoje.2005 m. įgijau San Francisko Universiteto Tarptautinio Verslo bakalauro studijų laipsnį ir įsidarbinau jūrų pramonės logistikos srityje, kur vėliau tapau skyriaus vadovu. Tuo pačiu metu įkūriau savo transporto įmonę, kuriai pats vadovavau.2008 m. įstojau į Azijos Vadybos Institutą Maniloje. Ten įgijęs magistro laipsnį rinkodaroje ir verslo administravime, pagal Harvardo universiteto modelį, nuo 2009 m. dirbau jūrų laivų pramonės įmonėse Singapūre. 2008- 2009 padėjau Lietuvos konsului Maniloje, Filipinuose, skleisti Lietuvybės vardą organizuojant ar dalyvaujant įvairiuose renginiuose ir susitikimus su pasaulio konsulų atstovais. 2013 m. grįžęs į Kaliforniją, sukūriau jūrų logistikos kūro pristatymo laivams įmonę bei tais pačiais metais, San Francisko įlankos miestelyje, Alamedoje, atidariau lietuvišką restoraną, Mama Papa Lithuania. Tai buvo pirmasis lietuviškas restoranas vakarų pakrantėje. 2020 m. su bendraminčiais įsteigėme pirmąjį Lietuvos istorijoje politinį skyrių Kalifornijoje, t.y. Lietuvos Laisvės Partijos skyrių. Buvau išrinktas šio skyriaus pirmininku. Šiandien, esu jau ne partinis. Taipogi tais pačiais 2020 m. Lietuvybės puoselėjimui pradėjome kurti virtualią lietuvių kalbos ir kultūros mokyklą „Moksliukai”. Noriu toliau prisidėti prie Lietuvių išeivijos bendruomenių aktyvinimo ir lietuvybės puoselėjimo išeivijos kartose, ypač JAV, todėl keliu savo kandidatūrą į Lietuvių Bendruomenės Tarybą JAV. Labai ačiū už palaikymą. Esu daug metų, net virš 13, išdirbęs jūrų laivų pramonėje ir didžiausia mano karjeros dalis siejama su ja. Galiu vesti laivų vadybą ir pervežti įvairius sausus, birius, sunkiasvorius ir didžiagabaričius krovinius bei daug patirties pasaulio prekybos sektoriuje jūrų keliu. Kadangi labai mėgstu verslumą, tad sukūriau įvairių įmonių po mokykliniame gyvenime (2005-2021 m.), keletas iš jų tai jūrų įgulos pervežimo įmonė Kalifornijoje, įkūriau Lietuvišką restoraną, sukūriau jūrų laivybai kūro pirkimo internetinę platformą, dirbu su lituanistikos virtualios mokyklos projektu, buvau įkūręs Lietuvišką kepyklėlę, daug mažų projektų nekilnojamame turte ir esu įvairaus didžio jachtų kapitonas.Pomėgiai: keliauti, buriuoti, naujovės moksliniuose išradimuose bei technologijose. Rašau knygą savo malonumui bei galbūt kitų naudingumui.

Vakarų Apygardos, 2-o rajono kandidatai: / Western District, 1-st Region candidates:

Daiva Dambrauskas

Daiva Dambrauskas. Washington State apylinkė.

Profesija: Human Resources Professional.

Aprašymas: Since moving to Seattle, WA in 1999, I have been a member of the Lithuanian-American Community of Washington State. I also participate in the Lithuanian community choir, Vakarai, and have been a choir member since 2013. With Vakarai, I have participated in the 2014
and 2018 Folk Song Festivals in Lithuanian and the 2015 Lithuanian Folk Song Festival for North America in Chicago. I have volunteered over the years at the Vasario 16-ta nepriklausomybes minejimai and am currently chair of the election committee for the 2021-2023 Lithuanian-American Community of Washington State Board elections. I am a human resources (HR) professional specializing in global employee benefits integration in mergers and acquisitions. I have worked in the high-tech industry as an HR professional for over 20 years and most recently managed a team of HR specialists in the U.S. and the European Union. I am running to represent the Lithuanian-American Community of Washington State in order to lead our community‘s voice to the National LAC Committee and to continue to support my Lithuanian heritage.

***

Ernesta Ingelevičiūtė

Ernesta Ingelevičiūtė. Portland (Oregon) apylinkė.

Profesija: Karjeros konsultantė / Projektų vadovė.

Aprašymas: Tik apsigyvenusi JAV 2001 metais iš karto aktyviai įsijungiau į Portlando Lietuvių bendruomenės veiklą. Dalyvavau ir prisidėjau prie įvairių renginių organizavimo. Tačiau mano svarbiausia lietuviškos veiklos sritis yra švietimas. Aš parengiau lietuvių kalbos mokymo programą suaugusiems ir vedžiau pamokas lietuvių kilmės Portlando bendruomenės nariams. Vėliau buvau iniciatyvinės
grupės, kuri įkūrė Portlando lituanistinę mokyklėlę narė. Nuo 2014-ųjų esu Portlando lituanistinės mokyklos mokytoja, rengiau mokymo programas ir vedžiau lietuvių kalbos, istorijos ir kultūros pamokas įvairaus amžiaus vaikams. Jau šešerius metus esu JAV LB Lietuvių bendruomenės tarybos narė. Visus tuos metus dalyvauju švietimo komisijos darbe, esu komisijos sekretorė. Kaip švietimo komisijos narė aktyviai bendradarbiauju su JAV LB švietimo taryba, dalyvauju rengiant rekomendacijas JAV LB švietimo tarybos ateities veiklai. Esu baigusi organizacinės Psichologijos magistrantūrą Vilniaus universitete. Lietuvoje savo profesinę veiklą pradėjau dirbdama profesinio perkvalifikavimo srityje. Taip pat dėsčiau psichologiją Alytaus kolegijoje. Prisidėjau prie Alytaus nevyriausybinių organizacijų centro į kūrimo ir rengiau paraiškas finansavimui gauti bei organizavau mokymus Alytaus nevyriausybinėms organizacijoms. Atvykusi į JAV, dirbau Imigrantų ir Pabėgėlių centre – padėjau naujai atvykusiems adaptuotis ir susirasti darbą. Jau daugelį metų dirbu Portlando Koledže – žmogiškųjų resursų vystymo srityje. Esu projekto, skatinančio bendradarbiavimą tarp vietinių nevyriausybinių organizacijų ir Portlando regiono žmogiškųjų resursų vystymo sistemos, vadovė.
Gyvendama JAV aš palaikau ryšį su Lietuva, apsilankau joje beveik kasmet. Seku Lietuvos politinio ir visuomeninio gyvenimo įvykius ir balsuoju visuose Lietuvos Respublikos rinkimuose. Man labai svarbu, kad mano vaikai, nors ir gimę JAV, išlaikytų ryšį su Lietuvą ir pažintų savo lietuviškas šaknis. Mano dvi dukros puikiai kalba lietuviškai, lanko ne tik lietuvišką lituanistinę mokyklėlę, bet ir mokosi nuotolinėje Ozo gimnazijos mokykloje. Mano nuomone, JAV LB Tarybos veikloje reikia naujų idėjų ir veidų, bet taip pat ir svarbu išlaikyti veiklos tęstinumą ir institucinių žinių perdavimą. Todėl nusprendžiau kandidatuoti trečiai kadencijai JAV LB Taryboje.

Vakarų Apygardos, 3-o rajono kandidatai / Western District, 3-rd Region candidates:

Kęstutis Eidukonis

Kęstutis Eidukonis. Arizona apylinkė.

Profesija: Buvęs Karininkas, Verslo Konsultantas, Žurnalistas, Mokytojas.

Aprašymas: Tarnauju jau ketvirta kadencija JAV Bendruomenei, Antra Kadencija kaip JAV atstovas i PLB Seimą, Antra keturių met7 kadencija kaip JAV atstovas į PLB/LR Seimo komisiją – kur kovojam dėl Lietuvos pilietybės išlaikymo ir ekonominių sąlygų gerinimo Lietuvoje. Dirbu ir su Lietuvos Krašto Apsaugos Ministerija, su Savanoriais, su LR Seimu. Ambasadorius su Investuok Lietuva, Dirbu kaip verslo konsultantas (pro bono) su GLL Globaline Lietuvos Lyderių programa. Patariu smulkiems verslininkams Lietuvoje. Išlaikau E-žurnalą VilNews.com archyvus. Žurnalas anglų kalba apie Lietuvą – Siekdavo net 35000 skaitytojų per mėnesį po visą pasaulį ir buvo skaitomas visuose užsienio ambasadose Lietuvoj ir daugelyje Užsienio Reikalu Ministerijų po visą pasaulį. Esu parašęs apie pora tuziną straipsnių, Lietuvos Žinios, Lithuanian Tribune, Delfi, 15min LT, Veidas LT, VilNews, Pasaulio Lietuvis, Respublika, Lietuvos Rytas, Dalyvavęs LRT Televizijoje, Panoramai, Bandau praleisti bent porą mėnesių per metus Lietuvoj, kad geriau pažinčiau reikalą tenai. Skatinu JAV kongresmenus, ir Senatorius dirbti dėl NATO ir Lietuvos saugumo. Dėl Lietuvos ir NATO isstojimo rinkęs iš Arizonos Lenkų bendruomenių parašus palaikant Lietuvos i NATO isstojima. Nuo 2002 metų prelegentas dėl Lietuvos Nepriklausomybės Šventės Arizonos Apylinkei – 2017 Metais Lemonte. Nuo pat Nepriklausomybės paskelbimo dirbęs su investitoriais, ir verslininkais, Lietuvoj ir JAV, gerinti Lietuvos ekonomiką – kovoti prieš Emigracijos priežastis. Dabartiniame laike – kovoju prieš emigracijos priežastis, bandau vienyte Lietuvius, Ieškau investitorių dėl Lietuvos, skatinu Lietuvos produktų eksportą į JAV. Platinu Ekonominį planą, kuris padėtų Lietuvai būti Baltijos Jūros Geležinis Vilkas – Ekonomiškai pirmaujanti valstybe, kur gyventų 4 milijonai LIETUVIŲ.
Dabar skaitau save veikėju dėl Lietuvos. Profesijų esu turėjęs gana daug. Buvęs karininkas pulk.leit. JAV – Tarnavau, Vokietijoj žvalgyboje, Vietname pėstininku, Panamoje kaip Vykdomasis karininkas dėl civilinės ir karinės pertvarkos tos valstybės, analitikas dėl kitų Lotynų Amerikos kraštų. Verslo konsultantas – JAV, Kanadoje, ir Meksikoje, pataręs ir padėjęs virš 500 firmų susitvarkyti, persitvarkyti ir tankiai iš bankroto išgelbėjęs. Rašau straipsnius apie Lietuvos ekonomiją. Vadovaujantis Direktorius dėl e-žurnalo. Mokytojavęs, gimnazijoje – Video-Audio Technology, Journalism, Business, Economics, Leadership. Dėstęs Vadovybę – Kazimiero Simonavičiaus Universitete ir Europos Humanitariniame Universitete. Esu dirbęs kaip vadovas ir gamyboje – Johnson ir Johnson, Johns Manvile, TRW – gaminęs įvairių produktų. Esu įsitikinęs, kad JAV Bendruomenę reikia atnaujinti su kilnesnėmis idėjomis dėl Lietuvybės ir Lietuvos gerinimo. Klausimas ne ką Lietuva mums gali padaryti, bet kaip dirbant kartu galima Lietuvai padėti ir pagerint Lietuvoj sąlygas kad emigracija pristabdyti ir kad emigrantai kurie norėtų galėtų sugrįžti į Lietuvą ir gyventi prabangiai ir garbingai.

Parašykite komentarą

Rėmėjai