Svarbūs pokalbiai apie pilietybę tęsiasi! Šįkart Pilietybė komanda išsamiai diskutuoja tema, kuri aktuali daugeliui užsienyje gyvenančių tėvų – kaip diasporos vaikai gali tapti Lietuvos piliečiais, išsaugoti ir grąžintis Lietuvos pilietybę.

JAV gyvenantiems tėveliams primename:

Lietuvos piliečiui JAV gimęs vaikas visam gyvenimui įgyja ir Lietuvos, ir JAV pilietybę (ateityje nereikės pasirinkti kurios nors pilietybės), tačiau dėl vaiko gimimo įtraukimo į apskaitą svarbu kreiptis, kol vaikas yra nepilnametis (neturi 18 metų). Daugiau informacijos apie vaiko gimimo įtraukimą į apskaitą generaliniame konsulate: https://la.mfa.lt/…/uzsienyje-gimusiu-vaiku-itraukimas…

Lietuvos piliečiai (jei LR pilietybę įgijo gimimu), gali išsaugoti Lietuvos pilietybę, jeigu JAV pilietybę įgijo būdami nepilnamečiai. Tokiu atveju reikia pateikti pranešimą apie įgytą JAV pilietybę: https://la.mfa.lt/…/pranesimas-apie-igyta-kitos….

Jeigu turite papildomų klausimų, su generaliniu konsulatu Los Andžele galite susisiekti el.p. kons.losandzelas@urm.lt arba tel. (424)341-8701. Išsami informacija pilietybės klausimais: https://www.migracija.lt

Pokalbis su Pilietybe. Donata kalbina Jurgitą Pašin, Migracijos departamento Pilietybės skyriaus vedėją. Jos nušvies diasporos vaikų pilietybės teisinius niuansus: https://fb.watch/5lcnzVQuOS/.

Parašykite komentarą

Rėmėjai