JAV atsivers pilnai paskiepytiems keleiviams

09/23/2021

JAV vyriausybė pranešė, kad nuo lapkričio palengvės atvykimas atskrendantiems ir pilnai nuo koronaviruso paskiepytiems užsieniečiams, įskaitant Jungtinės Karalystės (JK), Europos Sąjungos (ES) bei kitų šalių piliečius.

Užsieniečiams bus leidžiama skristi į JAV, jei jie prieš skrydį pateiks įrodymus dėl pilno pasiskiepijimo, neigiamus koronaviruso testo rezultatus ir nurodys kontaktinę informaciją. Atvykus į JAV, karantinuotis nereikės.

Minėtoje tvarkoje bus taikomos kelios išimtys, įskaitant leidimą atvykti vaikams, kurie dėl savo amžiaus negali būti skiepijami. Amerikiečių vyriausybė negalėjo patikslinti, ar bus įleidžiami 12-18 m. vaikai bei kiti asmenys, kurie paskiepyti tik viena vakcinos doze – dėl šios nuostatos dar bus sprendžiama.

Pagal dabar galiojančią tvarką, daugumai užsieniečių, kurie pastarąsias 14 dienų iki ketinimo vykti į JAV buvo JK, dalyje Europos šalių, Kinijoje, Indijoje, Pietų Afrikoje, Irane ir Brazilijoje, draudžiama atvykti į JAV.

Tiesa, kol kas neaišku, ar JAV įsileis kitomis (JAV nepatvirtintomis) vakcinomis skiepytus užsieniečius, tačiau sprendimą šiuo klausimu turėtų priimti JAV Ligų kontrolės ir profilaktikos centras (CDC).

Amerikiečiams, kurie nebus pilnai paskiepyti, bus leidžiama sugrįžti į JAV, tačiau jie turės testuotis du kartus – prieš kelionę namo ir atvykus.

Naujoji atvykimo tvarka įsigalios nuo lapkričio (konkreti data dar neskelbiama) ir negalios atvykėliams, kertantiems JAV sausumos sienas su Kanada ir Meksika.

Straipsnis publikuotas tinklalapyje ANGLIJA.today

Komentarų: 1

  • Ar Lietuvos piliečiams galios įprastine viza,ar reikes Esta vizos ?

Parašykite komentarą

Rėmėjai