Užsienyje gyvenantys Lietuvos piliečiai ir gaunantys pensiją iš Lietuvos „Sodros“, dėl pensijos mokėjimo pratęsimo, kiekvienais metais nuo spalio 1 d. iki metų pabaigos turėtų nusiųsti „Sodrai“ dokumentą, patvirtinantį faktą, kad asmuo yra gyvas ir gyvena tam tikroje vietovėje. Laiku neišsiuntus šio dokumento, pensijos mokėjimas bus sustabdomas. Tokį dokumentą gali išduoti (patvirtinti):

  – Lietuvos Respublikos diplomatinė atstovybė ar konsulinės įstaigos konsulinis pareigūnas

  – Užsienio valstybės, kurioje asmuo gyvena, notaras. JAV notaro išduotas dokumentas privalo būti išverstas į lietuvių kalbą ir patvirtintas pažyma Apostille. Pareiškimo formą lietuvių ir anglų kalbomis galite rasti čia: https://www.sodra.lt/lt/dokumentai/formos-ir-sablonai-gyventojams (“Gyvenantiems užsienyje” –> Nr. 6)

Visus, kuriems reikalingas šis dokumentas, kviečiame užsiregistravus internetu (https://keliauk.urm.lt/consult-registration) asmeniškai atvykti į Lietuvos generalinį konsulatą Los Andžele. Reikės atsinešti savo galiojantį LR pasą ir konsulate banko kortele sumokėti 12 USD konsulinį mokestį.

Daugiau informacijos: https://la.mfa.lt/losandzelas/lt/konsuline-informacija/kita-konsuline-informacija/pensijos

Jei turite papildomų klausimų, maloniai prašome kreiptis tel. Nr. +1 424-341-8701 arba el. paštu kons.losandzelas@urm.lt

Parašykite komentarą

Rėmėjai