Gruodžio pradžioje konsulinės paslaugos bus teikiamos Sietle, Vašingtono valstijoje

2021 m. gruodžio 9-10 dienomis Lietuvos Respublikos generalinis konsulatas Los Andžele rengia išvažiuojamąją konsulinę misiją Sietlo mieste, Vašingtono valstijoje, adresu 5919 Wilson Ave. South Seattle, WA 98118. Priėmimo laikas: gruodžio 9 d. ir 10 d. 9:00 – 13:00 ir 14:00 – 17:30 val.

Konsulinės misijos metu bus priimami Lietuvos Respublikos piliečių:
– prašymai dėl pasų išdavimo ir keitimo;
– užsienyje registruotų civilinės būklės aktų (santuokos, ištuokos, gimimo) įtraukimo į apskaitą Lietuvoje;
– prašymai dėl išvykimo iš Lietuvos deklaravimo;
– išduodamos pažymos, patvirtinančios, kad asmuo yra gyvas ir yra tam tikroje vietovėje (pažymos „Sodrai“);
– tvirtinami įgaliojimai ir teikiamos kitos konsulinės paslaugos.

Išankstinė registracija yra būtina. Dėl konsulinių paslaugų misijos metu prašome užsiregistruoti iki gruodžio 5 d. el. paštu kons.losandzelas@urm.lt.

ŽINOTINA. Konsulinis mokestis už konkrečią konsulinę paslaugą konsulinių misijų metu yra didinamas 50 procentų. Detalesnę informaciją apie konsulinius mokesčius rasite Lietuvos Respublikos generalinio konsulato Los Andžele interneto svetainėje.

Kreipiantis dėl registracijos, toje pačioje žinutėje prašome detaliai nurodyti:

– klausimą dėl kurio registruojatės,

– pridėti užpildytų reikalingų prašymų formų kopijas (išskyrus prašymus dėl paso ar asmens tapatybės kortelės išdavimo/pakeitimo),

– pridėti visų konsulinei paslaugai atlikti reikalingų dokumentų kopijas (pasai; gimimo ar santuokos liudijimai, ištuokos teismo dokumentai patvirtinti pažyma Apostille ir išversti į lietuvių k. ir pan.).

Detalesnės informacijos apie konsulines paslaugas, prašymų formas ir būtinus pateikti dokumentus rasite čia (dešiniajame meniu rinktis „Aktualiausia informacija“ arba „Kita konsulinė informacija“).

Jei turite klausimų – prašome parašyti į kons.losandzelas@urm.lt arba paskambinti +1 (424) 341-8701.

SVARBU:

Nesvarbu dėl kokios konsulinės paslaugos kreipiatės, privalote atsinešti galiojantį Lietuvos Respublikos asmens tapatybės dokumentą (pasą arba asmens tapatybės kortelę, negaliojantis dokumentas gali būti pateiktas tik tuo atveju, jei kreipiatės dėl asmens dokumento pakeitimo pasibaigus jo galiojimo laikui arba galiojusį dokumentą esate praradę). JAV asmens dokumentas neleidžia suteikti konsulinės paslaugos Lietuvos piliečiui.

Visi užsienio valstybių institucijų dokumentai, išskyrus kelionės dokumentus (pasas, asmens tapatybės kortelė) privalo būti partvirtinti pažyma Apostille ir išversti į lietuvių kalbą.

Pageidaujant pasą gauti registruotu paštu į namus, prašymo pateikimo metu reikia pateikti sau adresuotą apmokėtą registruotą voką (USPS Priority/USPS Priority Express/UPS). Vokas bus siunčiamas iš generalinio konsulato Los Andžele.

Pageidaujant asmens tapatybės kortelę registruotu paštu į namus, prašymo pateikimo metu reikia pateikti du sau adresuotus apmokėtus registruotus vokus (USPS Priority/USPS Priority Express/UPS). Antruoju voku bus siunčiami asmens tapatybės kortelės PIN kodai. Vokai bus siunčiami iš generalinio konsulato Los Andžele.

Kreipiantis dėl asmens dokumento išdavimo/pakeitimo vaikui, privalo dalyvauti ir vaikai nuo 2 metų amžiaus. Vaikų iki 2 metų amžiaus dalyvavimas nebūtinas.

Dėl COVID-19 pandemijos keliamų grėsmių, misijos metu maloniai prašome laikytis šių priėmimo taisyklių:

  • atvykti Jums paskirtu tiksliu laiku,
  • patalpose dėvėti apsauginę veido kaukę,
  • turėti savo rašymo priemonę,
  • neatvykti, jei jaučiate peršalimo simptomus.

Parašykite komentarą

Rėmėjai