Vasario 19-ąją paminėti Lietuvos valstybės atkūrimo dieną rinkosi gausus būrys lietuvių ir jų draugų ne tik iš San Francisko regiono, bet ir iš Los Andželo. 

Šį kartą Vasario 16-ąją nuspręsta paminėti pakviečiant visus paragauti XX amžiaus pradžioje gamintų patiekalų. Penkių degustacinių patiekalų vakarienei buvo parinkti patiekalai, kurie tikėtina buvo valgyti ir aktą pasirašiusių signatarų. Receptus atrinko ir pagal juos gamino patiekalus specialiai iš Lietuvos atskridęs šefas Audrius Kukšta. „Receptų ieškojau įvairiuose šaltiniuose internete bei XX a. pr. virėjų ir kulinarijos knygose. Patiekalams ingridientus parinkau tokius, kuriuos mes visi labai puikiai pažįstame jau nuo senų laikų. Dauguma jų būdavo kiekvienuose namuose tuo metu. Receptūros yra šiek tiek adaptuotos šių dienų laikotarpiui, patiekalų ruošimui pasitelktos modernesnės technikos, o patiekimas – kūrybiškesnis”, – taip savo patiekalus pristatė šefas. Prieš prasidedant vakarienei maistas buvo palaimintas kunigo iš Los Andželo Tomo Karanausko. 

Vakaro metu publiką žavėjo charismatiškasis pianino virtuozas Rudolfas Budginas. Programoje skambėjo J. S. Bacho, F. Šopeno, D. Geršvino kūriniai pagal 1918 m. Lietuvos teatro Vilniuje Pirmojo koncerto progamą. Šie kūriniai buvo atlikti su pop, jazz bei New Age prieskoniais. Be klasikinės muzikos skambėjo ir lietuviškos dainos. Jas atliko Aiste Siauryte Solly kartu su Vytautu Abromaičiu.

Visos šventės metu dalyviai sulaukė gausybės sveikinimų. Prisimenant praeitį ir žvelgiant į dabartį, kalbas sakė San Francisko lietuvių bendruomenės pirmininkas Mindaugas Šatas ir kiti valdybos nariai bei svečiai. Buvo sulaukta ir netikėtų virtualių sveikinimų. Bendruomenę pasveikino žymioji aktorė Rūta Lee (https://www.facebook.com/100054250595724/videos/501941097982183/), o Marijono Mikutavičiaus sveikinimas (https://fb.watch/bppTLsbs3f/) buvo sutiktas visiems kartu dainuojant “Tris milijonus”. JAV LB Krašto valdybos pirmininkas Arvydas Urbonavičius ir JAV LB Vakarų apygardos pirmininkė Sigita Barysienė apdovanojo bendruomenės narius už lietuviškumo puoselėjimą.

Vasario 16-osios minėjimas daugeliui San Francisko lietuvių bendruomenės narių buvo ilgai laukta šventė – tai buvo pirmas didelis renginys po ilgų pandemijos metų. Žmonės rinkosi lietuvių Astos Venclovaitės ir Džiugo Dzikaro restorane “Broadway Grill” išsiilgę bendravimo ir vieni kitų. Gardus maistas, šypsenos, pokalbiai, puiki nuotaika ir nuostabios akimirkos tikėtina visiems ilgai primins šį vakarą. Šis renginys taip pat atidarė šių metų renginių maratoną, nes 2022 m. – metai, kai San Francisko lietuvių bendruomenė švenčia 70 metų sukatį nuo įsteigimo.

Šis renginys buvo ir vienas pirmųjų organizuotų didelių renginių išrinktos naujos San Francisko lietuvių bendruomenės valdybos. Didelė padėka visai valdybai Vitai Gailiūnaitei, Mindaugui Šatui, Gintarei Kiznienei, Aistei Solly, Vaidui Šukiui, Eduardui Nuculiak, Vilmai Mociūnaitei ir kiekvienam, vienu ar kitu būdu prisidėjusiam prie šio svarbaus renginio. Dėkojame Lietuvių Fondui bei JAV LB Kultūros Tarybai už renginio rėmimą.

Jau artimiausiu metu planuojami nauji renginiai – Užgavėnės, Nepriklausomybės dienos minėjimas su jachtos plaukimu, bendruomenės 70-čio jubiliejus ir kiti renginiai. Taip pat aktyviai palaikomi vietiniai lietuviai krepšininkai Augustas Marčiulionis ir Domantas Sabonis, kviečiant bendruomenės narius į jų varžybas. 

Renginio akimirkos nuotraukų galerijoje:

Parašykite komentarą

Rėmėjai