Iš kur Los Andžele tiek pastatų lietuviškais pavadinimais? Kokios lietuvių įžymybės palaidotos ten pat, kur Voltas Disnėjus [Walt Disney] ar Maikals Džeksonas [Michael Jackson]? Kaip atrodo didžiausia lietuvių šventė JAV? Kiek paminklų lietuviams stovi Los Andžele ir kam jie skirti? Kaip XIX a. Aukso karštinės ieškotojų paliktose duobėse klesti lietuvių skautų stovykla „Rambynas”? Istorijų iš Los Andželo daug daugiau, juk tai daugiausiai lietuivų turintis miestas į vakarus nuo Čikagos!

„Tikslas – Amerika 2021” ekspedicija prasidėjo Los Andžele, kur jos autoriai viską užfiksavo videomedžiagoje ir interviu su Los Andželo lietuviais. Nuo lietuivų rajono „Little Lithuania” iki Prano Lubino kapo, nuo amžinai plazdančios Kauno vėliavos iki Lietuvių tautinių namų ir bažnyčios – užfiksuota viskas. Tuo ir dalinamės! Šių kelionių metu kuriama internetinė lietuviško paveldo enciklopedija „Gabalėliai Lietuvos” ( http://www.gabaleliailietuvos.lt ) ir lietuviško paveldo JAV ir Kanadoje žemėlapis „Tikslas – Amerika” ( http://www.tikslasamerika.lt )

Sekite mus Facebook: http://www.facebook.com/gabaleliailie… Taip pat http://www.facebook.com/azkeliones

Augustinas taip pat kuria ir kelionių aprašymų-vadovų tinklapį http://augustinas.net , kuriame galite paskaityti apie 100+ šalių lankytinas vietas, istoriją, praktinius dalykus, bei patirtį jose.

Parašykite komentarą

Rėmėjai