Jau greitai į XVI Tautinių Šokių Šventę Filadelfijoje išvyksta 25 šokėjai ir 5 vadovai/mokytojai: (Danguolė Razutytė-Varnienė, Daina Žemaitaitytė, Gytis Joga, Dana Augutė-Scola ir Valdas Varnas). Šokių šventė įvyks šių metų liepos 1 – 3 dienomis.

Studentų grupė dabartinėje repeticijoje, 2022

Prieš du metus (2020 metais), mes visi Los Andželo Spinduliečiai, laukdami šios šventės (kuri turėjo įvykti 2020 metais) užregistravom net 100 įvairaus amžiaus šokėjų šokti XVI Tautinių Šokių Šventėje. Deja, su pasauliniais įvykiais viskas buvo atidėta iki š.m. (2022).

Po  ilgos pertraukos, „Spindulio” Jaunimo studentų grupė vis dėl to surado progą susirinkti tik praėjusiais 2021 metais, su viltimi, kad vėl vyksime ir šoksime kartu, nepaisant to, kad laikai dar buvo opūs. Visomis pastangomis stengėmės įgyvendinti mūsų mylimą tradicinį 60-tą BLYNŲ BALIŲ, bet ir tas mums nepavyko.

Toks balius buvo mūsų tradicinis lėšų sutelkimo vajus keliauti į tolimus miestus dėl įvairiausių švenčių. Vis dėl to,  nenustojom vilties ir iš naujo užsiregistravo beveik pusė iš mūsų 100. Deja, dar su didesniais pasaulio įvykiais ir šeimų iššūkiais, mūsų sąrašas sumažėjo iki tik vienos studentų grupės ir tik vienos poros vaikučių. 

LB SPINDULYS. Gausus būrys, norinčių vykti į 2020 metų šokių šventę

Vis dėl to, jaučiamės, kad esame šios parapijos pažiba ir kad LB SPINDULYS, įsteigtas mokytojos Onos Razutienės 1949 metais, dar vis gyvuoja virš 70 metų  ir mūsų tęstinumas nesuklupo. 

LB SPINDULYS dalyvaus be pertraukos jau 15-tą kartą iš eilės – nuo pat antrosios šventės, kuri įvyko 1963m. Dar prie tos šventės „Spindulys” yra dalyvavęs net 7-iose laisvos Lietuvos Dainų šventėse, taip pat nepraleisdami nei vienos progos garsinti ir džiuginti savo lietuviškom dainom ir šokiais. 

Maloniai  kviečiame visus DRAUGUS! Ateikite į mūsų Šv. Kazimiero parapijos šventę š.m. birželio 26 d. ir tarp visų apeigų galėsite net pamatyti lauke, prie mokyklos kiemo patalpų, „Spindulio” paskutiniąją  parodomąją  REPETICIJĄ… Matysite  kelis š.m. šventės šokius ir galėsite paploti ir pasveikinti tuos jaunuolius ir jų šeimas, kurie ištesėjo pažadą vykti į šokių šventę.

LB SPINDULYS šokėjai, 2021m.

Ypatingai dėkojame mūsų RĖMĖJAMS už nuolatinę paramą iš CLCU (California Lithuanian Credit Union) iš Gražutis Sirutienės fondo, o taip pat Los Andželo  L.D.K. Birutės Draugijai, Los Andželo Skyriui, kurios daug metų mus myli ir linki gero vėjo! Ačiū ir kitiems mus mylintiems rėmėjams, kurie lankydavo mūsų Jaunimo Šventes ir Blynų Balius!

Palinkėkite ir JŪS, ateikite sekmadienį į mūsų parapijos šventę! Įrodymas, kad mūsų lietuviškas jaunimas  gyvuoja ir NORI ŠOKTI džiaugsmo šokius kartu su visos Amerikos lietuvišku jaunimu… Palinkėkime jiems viso gero… su šypsena, kad mus atstovaus LB Spindulys ~ Los Andželo miesto pažiba!

Parašykite komentarą

Rėmėjai