Generalinės konsulės Los Andžele sveikinimas JAV Vakarų pakrantės lituanistinėms mokykloms

09/09/2022

Brangūs JAV Vakarų pakrantės lituanistinių mokyklų mokiniai ir jų tėveliai, mokytojai

Ruduo vėl atveria lituanistinių mokyklų duris įvairiose šalyse. Nauji mokslo metai prasideda ir JAV Vakarų pakrantėje: Los Andžele, San Franciske, San Diege, Siatle, Portlende, Havajuose. Šimtai jaunųjų tautiečių sugrįš ar pirmą kartą ateis į klases, vedami noro stiprinti savo lietuviškąją tapatybę, puoselėti ryšį su tėvų ir protėvių žeme bei paveldu. Dešimtys mokytojų taip pat nepailsdami stengsis gilinti savo žinias ir kuo geriau jas perduoti savo mokiniams.

Lietuvių tauta nedidelė ir kiekvienas asmuo, kiekvienas tautietis yra svarbus ir brangus, nesvarbu kokioje šalyje jis gyventų. Todėl Lietuvos valstybė kasmet skiria vis didesnį dėmesį lituanistiniam švietimui. Atsiranda vis daugiau galimybių gauti finansinę ir metodinę paramą mokykloms, o mokiniams – vykti į Lietuvą ir ten gilinti savo lietuvių kalbos, geografijos ar kultūros žinias.

Sena išmintis sako: ką išmoksi – ant pečių nenešiosi. Kalbų mokėjimas, kaip ir bet kurios kitos žinios praturtina mūsų pasaulėžiūrą, išplečia draugų ratą, padeda geriau suprasti kiekvienos šalies mentalitetą ir kultūrą. Tai didžiuliai privalumai, o ypač – kai kalbame apie savo protėvių šalį. Didžiuokimės, kad esame lietuviai, didžiuokimės unikalia lietuvių kalba ir Lietuva.

Sveikindama su naujųjų mokslo metų pradžia, nuoširdžiai linkiu visiems mokiniams smalsumo ir atkaklumo, mokytojams entuziazmo ir pasišventimo ir kviečiu kuo daugiau vaikų ir jų tėvų įsijungti į lituanistinių mokyklų bendruomenes. Ačiū, kad mokotės ir mokote.

Laima Jurevičienė Generalinė konsulė

2022 m. rugsėjo 9 d.

2 komentarai

  • Sėkmės visiems lietuviukams šiais mokslo metais. Stiprybės mokytojams ugdant naująją išeivijos lietuvių kartą.

  • Gintautas Misevicius

    Linkiu kuo geriausios kloties lietuvybės skleidėjams JAV ir visame Pasaulyje.

Parašykite komentarą

Rėmėjai