Spalio 15 dieną, po kelių metų pertraukos, San Francisko bendruomenė sukvietė visus narius į jau tradicija tapusį ir visoje JAV jau išgarsėti spėjusį Rudens Balių. Šį kartą jis buvo išskirtinis – San Francisko bendruomenė šventė savo 70 metų jubiliejų. 2021 metais naujai išrinkta valdyba nesnaudžia nuo pat rinkimų ir organizuoja vieną po kito renginius, kurių bendruomenė jau buvo labai pasiilgusi. Na, o 70-asis bendruomenės gimtadienis buvo metų kulminacija ir nuaidėjo su trenksmu. 

Aprangos kodas atspindėjo 50-ųjų metų tematiką neatsitiktinai – mat pirmasis bendruomenės susirinkimas įvyko 1952 metais. Vakaro organizatoriai – San Francisko lietuvių bendruomenės valdybos nariai – atidavė ne tik savo laiką bet ir visą širdį. Viskas buvo apgalvota iki smulkmenų, nuo stalų ir salės dekoracijų, iki žvakučių ant kiekvieno torto gabaliuko. Tik įžengus į salę jautėsi puiki nuotaika ir šventinė atmosfera. Šypsenos ir juokas lydėjo kiekvieną visą vakarą. Renginį vedė Justina Brazdžionis, o visus linksmino visiems puikiai žinomas muzikantas Eugenijus Dicevičius. 

Vakaro svečius pagerbė JAV LB Valdybos Vakarų apygardos atstovė Sigita Barysienė bei Vakarinės pakrantės generalinės konsulės patarėjas Los Andžele Mindaugas Čiaglys. Dėkojame Jums už nuostabius žodžius, sveikinimus ir dovanas. Taip pat sveikinimo žodį tarė ir San Francisko lietuvių bendruomenės pirmininkas Mindaugas Šatas. Vakaro metu vyko tylusis ir gyvasis aukcionai, iškilminga vakarienė, gimtadienio tortas, o vakaras baigėsi trankiais šokiais. 

Esame be galo dėkingi mūsų rėmėjams, be kurių ši šventė būtų tiesiog neįmanoma: CA Kredito Unijai, The Lodge at Tiburon, Lucky Rock Wine Co., Lithuanian World Arts Council kartu su Daiva Čekanauskas Navarrette, bei dar daugeliui kitų mūsų bendruomenės narių, kurie savo aukomis ir dovanomis parėmė Rudens Balių. 

Norime paminėti ir Lietuvių Fondą, kurio parama jau daugelį metų padeda mums įgyvendinti įvairius projektus. Jo dėka gyvuoja ne tik mūsų bendruomenės, bet ir lituanistinio švietimo mokyklos JAV. Ačiū Jums!

Na ir svarbiausias AČIŪ yra skirtas mūsų visai bendruomenei už vieni kitų palaikymą, už buvimą kartu, už pagalbą. Esame tvirti tik todėl, kad esame vieni su kitais ir dėl kitų. Dar daug trankių balių mūsų laukia ateityje! 

Renginio akimirkomis galima pasidžiaugti čia (nuotraukų autorė: Jurgita Mažeika):

Komentarų: 1

  • Gintautas Misevicius

    Nuostabu matyti lietuviškus veidus,kuriuos puošia laisva, niekuo nevaržoma šypsena. Kurie visą laiką laisvai galėjo reikšti savo mintis. Kurių meilė Lietuvai neblėsta. Ačiū mielas pulkininke Kęstutį už šias nuotraukas,

Parašykite komentarą

Rėmėjai