Amžinybėn iškeliavo Prelatas Edmundas Putrimas

11/18/2022
Prelatas Edmundas Putrimas

Su giliu liūdesiu pranešame, kad lapkričio 15 dieną netekome 𝐏𝐫𝐞𝐥𝐚𝐭𝐨 𝐄𝐝𝐦𝐮𝐧𝐝𝐨 𝐏𝐮𝐭𝐫𝐢𝐦𝐨.

E. Putrimas gimė 1959 m. rugsėjo 3 d. Toronte. Baigęs studijas Romos Popiežiškajame Šv. Tomo Akviniečio universitete, 1985 m. Popiežiaus Jono Pauliaus II buvo įšventintas kunigu.

Po šventimų E. Putrimas buvo paskirtas Vasario 16-osios lietuvių gimnazijos Vokietijoje kapelionu. Vėliau talkino lietuvių išeivių vyskupui Pauliui Baltakiui OFM, dirbo gimtojo Toronto lietuvių sielovadoje. 2003 m. buvo paskirtas Lietuvos vyskupų konferencijos delegatu užsienio lietuvių sielovadai. Pastaruoju metu taip pat ėjo Lietuvių katalikų religinės šalpos direktorių tarybos pirmininko pareigas.

Prelatas E. Putrimas buvo aktyvus Pasaulio lietuvių bendruomenės, Kanados lietuvių bendruomenės krašto valdybos narys, Pasaulio lietuvių jaunimo sąjungos veikėjas. Prelatas E. Putrimas plačiai žinomas Šiaurės Amerikos, Europos, Pietų Amerikos lietuvių bendruomenėse. 

Beveik 40 metų Prelatas E. Putrimas parapijos stovyklavietėje organizuodavo Kretingos vasaros stovyklas, skirtas užsienio lietuvių vaikams. Nuolat lankė lietuvius Pietų Amerikoje, kur ne tik bendravo su vietos lietuvių bendruomenėmis, padėjo organizuoti Pietų Amerikos lietuvių jaunimo metinius suvažiavimus, bet ir lankydavo ten kalinčius lietuvius.

Prelatas E. Putrimas 2003 m. apdovanotas LDK Gedimino ordino Karininko kryžiumi. 2019 m. Prelatui įteiktas URM garbės ženklo „Už pasaulio lietuvių nuopelnus Lietuvai“ Aukso Vytis.

Reiškiame nuoširdžią užuojautą Prelato artimiesiems ir visai tikinčiųjų bendruomenei.

2 komentarai

  • Valentin Family

    Prisimenu gerb. Putrimą jo nuolankų ir didelį palaikymą Los Angeles St. Casimir Catholic church. Su juo buvo lengva susikalbėti, o man labiausiai įstrigo tai, kad jis pasidalino savo patirtimi, kuri privertė jį tapti kunigu. Užuojauta jo šeimai. Tai didžiulė netektis mūsų Lietuvos bendruomenei.

  • Liuda Avizoniene, Park City, UT

    Gili uzuojauta kun. Putrimo artimiesiems! Kaip liudna, kad zmogus kuris dar turejo gyvent daug, daug metu, mus paliko. Jis buvo toks kuklus, bet uz Jo ypatingai grazia ir gera kunigyste jis tuerto gauti visus imanomus pripazinimus, daug medaliu ir visko ko jis tikrai uzsitarnavo. Taif Laila netekti tokio ypatingo asmens, kuris dar butu galejes dar daug geru ir svarbiu darbu nudirbti Lietuvos ir Baznycios naudai, ypac lietuviams ir parapijieciams.

Parašykite komentarą

Rėmėjai