Los Andželo diaspora Kalifornijoje pristatė Lietuvos kino industrijos galimybes

11/18/2022
Renginio akimirkos. Organizatorių nuotrauka.

Santa Monikoje, Kalifornijoje įvyko Amerikos filmų savaitė „American Film Market“ – efektyviausias filmų įsigijimo, kūrimo ir tinklų kūrimo renginys pasaulyje. Jame Lietuvos kino industriją, jos pajėgumus bei potencialą pristatė Los Andžele gyvenantys lietuviai, kino industrijos profesionalai, gerbėjai ir rėmėjai.

Lietuvos žinomumo kino pasaulyje vardan Los Andžele jau prieš dešimtmetį susibūrė kino meno industrijos profesionalų, gerbėjų ir rėmėjų bendruomenė. O jau šeštus metus Amerikos filmų savaitės metu Lietuviško meno viešinimo organizacija Lithuanian World Arts Council, lietuvių profesionalų klubas Lithuanian American Business Association in Los Angeles, LR Generalinis Konsulatas Los Andžele, Lietuvos Kino Centras ir Baltic Film & Creative Tech Cluster rengia tinklaveikos ir Lietuvos filmų, TV bei VOD turinio industrijos garsinimo renginį „Lithuanian AFM Networking Event“.

Jo tikslas – pristatyti Lietuvos kino industrijos pajėgumus, supažindinti su pelno mokesčio lengvata filmų ir kito turinio gamybai, suvesti prasmingoms ir darbingoms pažintims pasaulio, JAV ir Lietuvos kino profesionalus.

#TeamLithuania komanda iš kairės: iš kairės Marius Vilūnas, Daiva Čekanauskas Navarrette, Laima Jurevičienė, Romanas Matulis, Agnesta Filatovė, Eleonora J. Romuva, Žilvinas Naujokas

Šiemet jame dalyvavo daugiau nei šimtas kino, televizijos, animacijos, virtualios realybės industrijos atstovų. Renginio metu buvo pristatyti neseniai Lietuvoje filmuoti pasaulio žiūrovams žinomi kino filmai bei TV serialai kaip „Stranger Things“ 4 sezonas, „Sisi“, „Hilma“, „Young Wallander“, „Playlist“, „Chernobyl“, „Catherine the Great-, taip pat bendri Lietuvos ir užsienio kūrėjų projektai kaip meninis sci-fi filmas „Vesper“ (Lietuva/Prancūzija/Belgija), animacinis filmas „Aurora‘s Sunrise“ (Armenija/Lietuva/Vokietija), dokumentinis filmas „Mariupolis 2“ (Lietuva/Prancūzija/Vokietija) bei „AYENA“ (Indija/Lietuva/P. Korėja).

Taip pat buvo pristatyti žinomi JAV projektai, kuriuos režisavo ar prie jų kūrybos prisidėjo lietuviai kūrėjai kaip „Thug Rose“ (režisierius Marius Markevičius) ir „The Offer“ (pirmojo ir antrojo epizodų režisierius Dexter Fletcher ir ko-prodiuserė Dalia Ibelphautaitė). Taip pat Dalios ir Dexter iniciatyva pirmą kartą Lietuvoje buvo įrašyta dalis garso takelio dideliam Holivudo veiksmo filmui „Ghosted“, kurį režisavo Dexter Fletcher.

Visą straipsnį skaitykite LRT.lt

Renginio akimirkos (fotografė Maria Grajauskaitė):

Parašykite komentarą

Rėmėjai