Eleonora Jonušienė-Romuva nominuota Globalios Lietuvos apdovanojimui

12/01/2022

Lietuvos Amerikos verslo asociacijos Los Andžele bendraįkūrėja JAV Eleonora Jonušienė-Romuva nominuota Globalios Lietuvos apdovanojimui už pilietines, humanitarines ir menines iniciatyvas Ukrainos palaikymui.

Visuomeninių projektų kūrėja ir organizacijų telkėja Eleonora Jonušienė-Romuva nuo pirmosios Rusijos invazijos į Ukrainą dienos kartu su Generalinio konsulato Los Andžele komanda, Garbės konsule Daiva Navarrette, Lietuvos Amerikos verslo asociacija Los Andžele (toliau – LABA.LA) nariais ir lietuvių bendruomene iniciavo laiškų rašymą ir siuntimą JAV Senatui, Kongresui, senatoriui iš Santa Barbaros bei juose reikalavo griežčiausių sankcijų Rusijai įvedimo.

Eleonora kartu su Los Andželo ukrainiečių organizacijomis rengė ir koordinavo humanitarinės pagalbos rinkimą, rūšiavimą ir logistiką, o su LABA.LA bendraminčiais suorganizavo filmo „Mr. Landsbergis” peržiūrą. Surinktą paramą už parduotus renginio bilietus skyrė organizacijai „Stand with Ukraine LA”, kuri nupirko karinį automobilį, pripildė medicinine, karine amunicija ir išsiuntė į frontą Ukrainoje. Rugpjūtį Eleonora įsitraukė į alternatyvaus meno festivalio „Burning Man” komandos „Amber Dust” Ukrainos palaikymo akciją „Laisvės Tridentas”. Komanda sukūrė medinę ukrainiečių laisvės simbolio instaliaciją, siekdami priminti visuomenei, kad karui Ukrainoje tęsiantis yra reikalingas palaikymas.

Visą nominantų sąrašą galite rasti čia: https://gllawards.lt/lt/nominantai-2022/

Komentarų: 1

Parašykite komentarą

Rėmėjai