Los Andželo šv. Kazimiero parapijiečiai, likus savaitei iki Kūčių ir Kalėdų, rinkosi į Kūčių popietę, kurios metu prisiminė šv. Kūčių papročius ir tradicijas.

“Šiais Dieviškojo Gailestingumo metais susirinkę prie Kūčių stalo ir švęsdami Dievo Sūnaus Jėzaus Kristaus gimimą, Gerajam Dievui ir vienas kitam nuoširdžiai tariame šiuo susitaikymo žodžius: Atsiprašau, Atleidžiu, Dėkoju…”, pradėjo malda Los Andželo šv. Kazimiero parapijos klebonas Tomas Karanauskas. Prieidamas prie kiekvieno stalo klebonas Tomas padalino pašventintus kalėdaičius iš Lietuvos, kuriais visi dalinosi tarpusavy, linkėdami vienas kitam ramybės, sveikatos ir prasmingų metų, artėjančių švenčių proga.

Kūčių popietėje kiekvienas stalas turėjo savo pavadinimą, kaip Betliejus, Galilėjos ežeras ar Jeruzalės šventykla. Popietės metu vaišinomės Kūčių patiekalais, kuriuos gamino šeimininkė Jūratė Jakeliūnienė, klausėmės vaikų koncerto, kuriuos paruošė Silvija Veličkaitė, visi giedojome giesmes su choro vadove Rima Veličkiene. Jaukią šventinę popietę vedė Rasa Šilkaitienė. 

Smagu, kai išsiskirstydami svečiai džiaugėsi ir dėkojo už labai gerą nuotaiką, už skanų maistą ir gražiai išpuoštą salę, už galimybę susitikti ir pabendrauti su senais pažįstamais. Norisi tikėti, kad visi ruošdamiesi Kalėdoms, padovanojome vienas kitam visa, ką turime gražiausio. 

Tebūna šis nuostabus laikas skirtas dėmesio vienas kitam, įvairiems geriems darbams, prasmingam bendravimui, gyvenimo peržvelgimui ir vilties naujais metais.

Parašykite komentarą

Rėmėjai