Po trijų pandemijos metų Ramiojo Vandenyno skautai ir skautės sausio 8 dieną susibūrė Rajono metinei šventei. Po gražių lietuviškų mišių šv. Kazimiero parapijos salėje susirinko virš 100 uniformuotų skautų ir skaučių. Draugiškai papietavome, jausdami gerą nuotaiką pasimatyti ir pabūti kartu.

Ramiojo Vandenyno rajono skautai

Sueigos oficialioje dalyje vyko pranešimai ir pakėlimai. Buvo paskelbtos datos dėl Ramiojo Vandenyno vasaros stovyklos (liepos 23-30 dienomis) ir Lietuvių Skautų Sajungos Jubiliejinės stovyklos datos (rugpjūčio 6-13 dienomis). Jubiliejinė stovykla “Švyturys” vyks Camp Sequassen, Connecticut valstijoje, kur bus gera proga susitikti ir skautauti su skautais iš viso pasaulio.

O pati smagiausia šių metų sueigos dalis yra stėbėti mūsų jaunimo pasiekimus, kai vaikai užsidirba aukštesnius laipsnius ir gauna naujus kaklaraiščius. Vaikai duoda pažadus būti gerais pavyzdžiais jaunesniesiems ir dirbti Dievo, Tėvynės ir artimo gerovei, o mes visi džiaugiamės kartu su jais. Broliai vyčiai meta nusipelniusius vaikus “į menulį” (į orą) atšvęsti jų pasiekimus.

Skautei įteikiamas raudonas šlipsas
„Į mėnulį”

Po oficialios sueigos vyko vaikų mylimas “Kojinų Karas”, kai vaikai meta kojines į draugus ir mėgstamiausius vadovus. Skautų šeimos kasmet renka padovanotas kuprines ir kojines Lietuvos Dukterų organizacijai, kuri išsiųs aukas į Lietuvą nepasiturintiems vaikams.

Lietuvos Dukterys

Laukiame sekančio susitikimo  Kaziuko Mugėje, kuri įvyks vasario 26 d. Kviečiame visus lietuvius atvykti paremti mūsų šaunų jaunimą!

Parašykite komentarą

Rėmėjai