Vakarų Pakrantės Mokytojų Konferencijos savaitgalį Šv. Kazimiero lituanistinėje mokykloje lankysis viešnia iš Niujorko – kanklininkė ir vokalistė Simona Smirnova.

Simona Smirnova Niujorke gyvenanti kompozitorė, kanklininkė ir vokalistė. Paskutinius dešimt metų gyvenanti ir kurianti JAV. Simona studijavo džiazo vokalą Lietuvos muzikos ir teatro akademijoje bei šiuolaikinę kompoziciją Berklio muzikos koledže, Bostone, JAV. Simona yra mokytojavusi Londono lituanistinėje mokykloje „Mano pirmieji mokslai”, Bostono lituanistinėje mokykloje bei Niujorko Maironio lituanistinėje mokykloje. Simona yra aktyvi pasaulio kanklininkė, keliaujanti per pasaulį, koncertuojanti su savo grupe ir pristatanti kankles šiuolaikiniu, džiazo rakursu. Muzikantė yra išleidusi tris savo kūrybos albumus ir šių metų pradžioje išleidžia savo pirmąją kanklių metodo ir natų knygą pavadinimu „Kanklės in New York”. Pirmasis knygos pristatymas įvyks Los Andžele sausio 21 d. 

Svetainė: www.simonasmirnova.nyc

Video: 

„Kanklės in New York” knygos pristatymas„Kanklės in New York” tai modernių kūrinių koncertinėms kanklėms, rinkinys. Šioje knygoje bendruomenės, mokyklos, muzikos mylėtojai iratlikėjai gali susipažinti su kanklių skambesiu, išmokti ir atlikti naujus Simonos sukurtus kūrinius. Knygoje yra patalpinta informacija apie kankles, jų pritaikymą bendruomenėse bei 14-os kūrinių natos. Devyni instrumentiniai kūriniai nuo lengvo iki sudėtingo lygio, dvi aranžuotos lietuvių liaudies dainos, dvi Simonos kūrybos vaikiškos Kalėdų dainelės, viena krikščionišką giesmė. Knyga taip pat turi savo audio įrašus, taigi žmonės kurie ir nemoka skambinti kanklėmis, gali pasiklausyti ir susipažinti su jų unikaliu skambesiu.

Knygos pristatymo metu Simona papasakos apie kanklių istoriją, šiuolaikinį pritaikymą bendruomenėse ir mokyklose bei atliks neilgą solo koncertinę programą. Kas norės, galės įsigyti knygą su autorės parašu.

„Kanklės in New York” book and audio recordings are the very first introduction of the Lithuanian zither – kanklės to the music scene in the United States and worldwide. Simona is successfully building bridges between Eastern European folklore and modern music worldwide. Most of the world didn’t know what kanklės were, before Simona introduced us to it. „Kanklės in New York” is a great way to learn about the instrument, how it sounds and where it can be applied.”

Dr. Ricky Kej 2X Grammy® Award WinnerBillboard #1 Artist (USA), GQ Hero 2020

Parašykite komentarą

Rėmėjai