Saulius Baradinskas

Vis dar negaliu patikėti ir dreba širdis visą rytą rašant šį įrašą, bet noriu pranešti, kad aš įstojau į geriausią kino mokyklą JAV – AFI Conservatory! Šį rudenį pradėsiu studijuoti režisūros magistrą pačioje Los Andželo širdyje – Holivude. Šioje mokykloje mokėsi David Lynch (Twin Peaks), Daren Aronofsky (The Whale), Terrence Malick (Tree of Life), o American Film Institute konservatorijos seminaruose studentams dėstė Steven Spielberg (The Fabelmans), Quentin Tarantino (Once upon a time in Hollywood), Martin Scorsese (The Wolf of Wallstreet), Alejandro Innaritu (The Revenant), Denis Villeneuve (Dune), Sofia Coppola (Lost in Translation) ir kiti žymūs kino meistrai.

Žodžiai neapsako emocijos ir jausmų, ką šiuo metu išgyvenu, atrodo, kad atsibudau kitoje realybėje ir negaliu dar patikėti, kad tai vyksta man. Bet noriu prisipažinti, kad labai daug dirbau keletą metų ir svajonės pildosi, kai prie jų dirbi nuosekliai! Nuo kėlimosi tris mėnesius 4 ryto, mokymosi studijoje, IELTS akademinio egzamino išlaikymo Oksfordo, Harvardo arba Kembridžo stojamajam balui, atskiro stojamojo filmo sukūrimo ir bemiegių naktų ruošiantis stojamiesiems, rekomendacijų, esė rašymų, interviu su mokykla iki pat ĮSTOJIMO! Pirmą kartą apie studijas JAV pagalvojau 2013 pavasarį baigęs VDA architektūrą ir mano artimiausi žmonės žino, kad ši svajonė buvo mano dešimtmečio planas, kuri šiandien tapo realybe.

Didžiausias mano iššūkis šiuo metu – tai studijų kaina ir kiti kaštai – tai kainuos virš 200 tūkstančių eurų 2 metams. Labai noriu užsidirbti šiuos pinigus ir man pravers kiekvieno iš jūsų pagalba – jeigu norite prisidėti prie mano svajonės, tam sukūriau specialų puslapį, užsuk čia ir sužinosi, kaip tai gali padaryti: https://www.baradinskas.com/afi . Labai būsiu dėkingas jei šia nuoroda, postu ar mano žinia pasidalinsite su draugais ir žmonėmis. Nuoširdžiai būsiu dėkingas ir man tai labai svarbu! ❤️

Šiame kelyje buvau ne vienas, tad šiandien viduje jaučiu, palaimą ir dėkingumą žmonėms, kurie man padėjo ir palaikė: Beata Tiškevič, tavo meilė ir palaikymas yra viena, bet be tavęs, nebūčiau ten, kur esu. Noriu padėkoti savo bičiuliui, draugui ir stojimo mentoriui Saulius Lukoševičius, kuris buvo mano emocinė parama visame šiame kelyje, už konsultacijas ir pasakojimus apie studijas Tomas Vengris, taip pat anglų kalbos mokytojui Nikita Komarov, video kūrybos agentūrai Video agency TURBO ir jos veliavnešiams Airidas Janušauskas ir Evaldas Arlauskas už esminę pagalbą sukuriant stojamojo filmo sceną, kurioje pagrindinį vaidmenį sukūrė Arūnas Sakalauskas, o jam talkino Alvydė Pikturnaitė ir Arūnas Sakalauskas/Art House studentai, aikštelės komandai garso operatiui Marius Pakštas ir kameros asistentui Ignas Karlonas, didelis ačiū Gabija Laubner Sakalauskienė už pagalbą filmuojant, Flavio Armone ir Billy Boyd, už mano stojimo rekomendacijas mokyklai, Viktorija Seniut-Strolienė už prodiuserinį palaikymą stojant, Eglė Girdzijauskaitė už pagalbą su startu, Linas Lapinskas už svajojimą ir palaikymą prieš dešimt metų, bei visiems, kurie tiesiog padėjo ir buvo šiame kelyje su manim – kolegoms, artimiausiems draugams, šeimai – jūs mano parama ir palaikymo komanda.

Per studijas sukursiu net penkis trumpo metro filmus, o vieną iš jų pristatysiu kino festivalyje. Aš noriu garsinti Lietuvos vardą ir noriu grįžęs į Lietuvą po studijų sukaupta patirtimi pasidalinti su Lietuvos kino bendruomene fillmuojant savo pilno metro miuziklą “BETONO MUZIKA” kurį planuoju pristatyti Lietuvos kino teatruose jau 2026.

Pabaigai, noriu priminti, kad svajonės tikrai pildosi, kai dirbi iš visos širdies dėl jų. Tikiu, kad reikia niekada nepasiduoti, o jei ir pasiduodi, viskas gerai, atsistoti ir bandyti kartą.

Parašykite komentarą

Rėmėjai