Balandžio 16d. „Lietuvos vaikų viltis” su visu komitetu atšventė savo 30 metų labdaros jubiliejų. Pilnutėlėje Šv. Kazimiero parapijos salėje visus pasveikino ir su organizacijos veikla ir paskutiniųjų trijų metų labdaros apžvalga supažindino „Lietuvos vaikų vilties” vadovė Rasa Šilkaitis.

„Lietuvos vaikų vilties” vadovė Rasa Šilkaitienė

Per tris metus „Lietuvos vaikų viltis” Santaros vaikų ligoninei nupirko dezinfekcijos aparatūrą. Kauno vaikų klinikai reikėjo atskirti greitosios pagalbos kabinetą, sveikus vaikus nuo vaikų, kurie sirgo Covid-19. Pats mažiausias, rimtas širdies problemas turintis pacientas Ajus, per patį pandemijos piką buvo gydomas Pittsburge. Toliau buvo tęsiami našlaičių namų vaikų burnos gydimai. Galime duoti daug pavyzdžių, bet svarbiausia yra tai, kad Lietuvos našlaičiai, kurie neturi, kas už juos kovotų, tą daro „Lietuvos vaikų viltis”.

„Lietuvos vaikų vilties” 30-asis gimtadienis

Renginys sulaukė daug garbingų svečių, kurių tarpe buvo ir generalinė konsulė Los Andžele Laima Jurevičienė, kuri perskaitė Lietuvos Respublikos užsienio reikalų ministro Gabrieliaus Landsbergio sveikinimo ir padėkos laišką, o apie organizacijos teikiamos paramos svarbą Lietuvai papasakojo Santaros klinikų vaikų ligoninės atstovė, gydytoja Rūta Mačiulytė. Pasitelkusi skaidres gydytoja parodė Santaros vaikų ligoninėje gydomų vaikučių būklę, pakalbėjo apie jų gydymą ir išvardino, kokių priemonių jiems dar trūksta.

LR generalinė konsulė Los Andžele Laima Jurevičienė, „Lietuvos vaikų vilties” vadovė Rasa Šilkaitienė ir Santaros klinikų vaikų ligoninės atstovė, gydytoja Rūta Mačiulytė

Jau tris dešimtmečius Los Andželo ir kitų JAV vietovių lietuviai, susibūrę į „Lietuvos vaikų vilties” organizaciją, nepailsta daryti gerus darbus vienam tikslui – mažųjų Lietuvos gyventojų gydymui. Didžiulis šventės dalyvių – organizacijos draugų ir rėmėjų būrys tik dar kartą paliudijo, kokia svarbi yra Lietuvos vaikų vilties veikla.

DIdelė padėka Rasai Šilkaitis, Danguolei Navickienei, visai „Lietuvos vaikų viltis“ komandai, rėmėjams už visus jau padarytus gerus darbus, už grąžintą sveikatą ir suteiktą gyvenimo viltį daugybei Lietuvos vaikų. Kviečiame nepailsti tęsiant prasmingą labdaringą veiklą. Juk visa tai vardan mūsų vienos Lietuvos.

Renginio pabaigoje susirinkusieji galėjo pasiklausyti gražaus koncerto. Buvo ir gardžios lietuviškos vaišės bei puikus gimtadienio tortas!

„Lietuvos vaikų vilties” 30-asis gimtadienis
Greta ir Silvija Veličkaitės
Rima Veličkienė, Algimantas Matulevičius ir Julius Grigas
Dominykas Kajota

Parašykite komentarą

Rėmėjai